Çengelköylüler'den bayram filmi

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı destansı bir mücadelenin sergilendiği Çengelköy'de, mahalle esnafı ve sakinlerinin de rol aldığı bayram filmi çekildi - Darbe girişimi esnasında gazi olan Çengelköy Mahalle Muhtarı Can Cumurcu ile mahalle sakinlerinden 5 yaşındaki Elvin Maya Demirez ve 9 yaşındaki Emre Akkuş'un da rol aldığı kısa film, sosyal medyada da beğeni topladı - Çengelköy Mahalle Muhtarı Cumurcu: - "Çekimlerin ardından filmi izlediğimde duygulandım ve ağladım. Film, sosyal medya da da büyük ses getirdi. Bu hakikaten çok güzel bir proje oldu"

Google Haberlere Abone ol
Çengelköylüler'den bayram filmi

İSTANBUL (AA) - HASAN HÜSEYİN KULAOĞLU - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine karşı destansı bir mücadelenin sergilendiği Çengelköy'de, mahalle esnafı ve sakinlerinin de rol aldığı bayram filmi çekildi.

Darbe girişimi esnasında gazi olan Çengelköy Mahalle Muhtarı Can Cumurcu ile mahalle sakinlerinden 5 yaşındaki Elvin Maya Demirez ve 9 yaşındaki Emre Akkuş'un da rol aldığı filmde, semtin günlük yaşamından detaylara ve bayramlaşmaya yer veriliyor. Sosyal medyada da kısa sürede beğeni toplayan "Çengelköy Bayram" isimli kısa filme ilişkin AA muhabirine açıklama yapan mahalle muhtarı Can Cumurcu, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında kendisininde yaralandığını belirtti.

Tedavi sürecinin ardından tekrar mahallesine ve görevinin başına döndüğünü ifade eden Cumurcu, şunları anlattı:

"Çengelköy ailesini çok seviyorum. Böyle bir projeyle gelindiğinde ise çok hoşuma gitti. Çekimlerin ardından filmi izlediğimde duygulandım ve ağladım. Film, sosyal medya da da büyük ses getirdi. Bu hakikaten çok güzel bir proje oldu. Çengelköy halkı o günün hüznünü yaşıyor ama bir nebze de olsa hüzünlerini hafifletmek, 'Bayramı Çengelköy'de böyle yaşıyoruz.' diye vatandaşlara, millete anlatabilmek bizleri sevindirdi."

- "Semtimiz gazi lakin gururlu ve dimdik ayakta"

Kısa filmin yapımcısı ve mahalle sakinlerinden Sinan Demirez de 15 Temmuz darbe girişiminde Çengelköy'de 17 vatandaşın şehit, aralarında durumu ağır olan yüze yakın vatandaşın ise yaralandığını anımsattı.

Darbe girişiminin ardından Çengelköylülerin her şeyin farkında olduğunu vurgulayan Demirez, "Çengelköy'de darbe girişiminin ardından hem semt insanı hem de esnaf olarak insanlarda, 'Biz büyük bir kahramanlık yaptık, memleketi kurtardık.' duygusundan ziyade 'Vazifemizdi, bu bir semt, vatan savunmasıydı, bir yandan ülkemizi namusumuzla savunduk.' yaklaşımıyla günlük hayat devam etti." diye konuştu.

15 Temmuz ve sonrasında vatandaşların sokaklara çıkma amaçlarından bu ülkede güzel bayramlar yaşanmaya devam edilmesi olduğunu ve bunun başarıldığını dile getiren Demirez, "Herkes gönüllü bir şekilde burada o güler yüzüyle bu filmin içerisinde oldu. Biz çok mutlu olduk. Filmde semtimizin asıl ruh halini yansıttığımızı düşünüyoruz. Semtimiz gazi lakin gururlu ve dimdik ayakta." değerlendirmesinde bulundu.

Filmin yönetmeni ve senaristi Kerim Ceylan ise filmi Çengelköylülerin isteği üzerine çektiklerini belirterek "Onlar çok güzel bir duygunun peşindeydi, umut. Biz de bu filmde aslında onu anlatmaya çalıştık. Filmde 2 çocuk kullanarak tahmin ediyorum, bunu biraz yakalayabildik. Çünkü filmden sonra çok olumlu tepkiler aldık." şeklinde konuştu.

Yorumlar