"Bizi Unutmayın Bağış ve Yardım Sergisi" açıldı

- Güneş Sigorta Genel Müdürlüğü ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi iş birliğinde düzenlenen sergi, 15 Ekim'e kadar görülebilecek

Google Haberlere Abone ol
"Bizi Unutmayın Bağış ve Yardım Sergisi" açıldı

İSTANBUL (AA) - Güneş Sigorta Genel Müdürlüğü ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şubesi iş birliğinde düzenlenen "Bizi Unutmayın Bağış ve Yardım Sergisi" sanatseverlerle buluştu.

Derneğin İstanbul Anadolu Yakası Şube Başkanı Oktay Kaya, Güneş Sigorta Genel Müdürlüğü'nde açılan sergiye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayrın her kişinin işi olmadığını belirterek, "Şehitler ve gaziler vurulunca değil, unutulunca ölür. Bu anlamda, unutulmasın. Çünkü bir insan tırnağını bile vermezken, bir şehit babamız 2 tane oğlunu 8 ay ara ile şehit vermiş. Bunun bedeli değil ama bu sergi, bizim hatırlanmamıza da vesile oldu." dedi.

Serginin önemine dikkati çeken Kaya, "Biz sosyal içerikli bu sergiyi maddi destek olsun diye, şehit aileleri ve gazi çocuklarına burs sağlayalım diyerek açmayı planladık. Birçok kişi bize katkıda bulundu. Biz, konser tarzı bir etkinlik yapmak istemedik. 15 Temmuz'da bu kadar şehit verirken, Güneydoğu'da bu kadar insan ölürken bizim kalkıp burada eğlenmemiz mümkün değildi. Benim inancıma da ters." diye konuştu.

Kürator Sait Yalçın Denizyılmaz da serginin değerli sanatçıların katılımıyla hazırladığını aktararak, "Sergi, maket, heykel ve resim gibi birçok farklı sanat eserlerinden oluşmakta. Burada eserlerini bağışlayan sanatçılar eserlerinin satış bedelinin tamamını bağışlayacak. Sergide toplam 54 eser var. 38 sanatçının eserleri de bu sergide yer aldı." ifadelerini kullandı.

Sergi, 15 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar