"9. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" sona erdi

İSTANBUL (AA) - Başbakanlık Tanıtma Fonu, Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ sponsorluğuyla düzenlenen "9. Uluslararası İstanbul...

Google Haberlere Abone ol
"9. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" sona erdi

İSTANBUL (AA) - Başbakanlık Tanıtma Fonu, Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ sponsorluğuyla düzenlenen "9. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" sona erdi.

Festivalin kapanışı, Emirgan Lale Müzesi'nde "Country for Syria" grubunun konseri ve festivale katılan şairlerin şiirlerini seslendirmesiyle yapıldı.

Festivale ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan festival moderatörlerinden Hakan Özkan, farklı özelliklere sahip birçok yazar ve şairin etkinliklere katıldığını belirterek, "Kardeş ülkemiz Bosna'dan savaş zamanında doğmuş, savaşla iç içe yaşamış genç şair Naida Mujkic'in yanı sıra, Arjantin'den, Meksika'dan, Portekiz'den, Polonya'dan ve Slovenya gibi farklı ülkelerden 12 şair festivale katıldı." dedi.

Bu yıl festivalde çocuk edebiyatı ve roman yazarlarını da ağırladıklarını anlatan Özkan, yabancı şairlerden bir kısmının aynı zamanda roman yazarı olduğu bilgisini verdi.

Özkan, festivalin en önemli ayağının şiir okumaları olduğunu ifade ederek, "Amacımız insanların gelip şiir dinlemesiydi, çok özel performanslar oldu. Bazı mekanlarda şiirleri zifiri karanlıkta dinledik. Görüntü, ses, hiçbir şey yoktu, müzik eşliğinde sadece söz vardı." diye konuştu.

Altı gün süren festivalde, Kasımpaşa Semt Konağı’nda çocuk edebiyatı atölyesi, Moda Sahnesi’nde ve Fatih Pages Kitabevi'nde şiir okuması, Ahmet Hamdi Tanpınar Müze ve Kütüphanesi’nde şiir akademisi gibi etkinliklerin yanı sıra, konserler, imza etkinlikleri, söyleşi programlarından oluşan 28 etkinlik gerçekleşti.

Festival kapsamında, Beşir Ayvazoğlu, Ahmet Ümit, Mario Levi, Drago Jancar, İbrahim Yıldırım, Yavuz Ekici, İskender Pala, Jason Goodwin, Mevlana İdris Zengin, Oktay Taftalı, Hüsamettin Arslan, Tarık Tufan ve Doğan Hızlan gibi yazarlar okuyucularıyla buluştu.


Yorumlar