53. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne doğru

- Festivalin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması Jüri Başkanlığına yönetmen, senarist ve yapımcı Semih Kaplanoğlu seçildi

Google Haberlere Abone ol
53. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne doğru

ANTALYA (AA) - Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması jürisi belli oldu.

Festival organizasyonundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 16-23 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Antalya Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması jürisi belirlendi.

Birçok uluslararası ödülü bulunan, Berlin Film Festivali'nde de Altın Ayı ödülü alan yönetmen, senarist ve yapımcı Semih Kaplanoğlu'nun başkanlık edeceği jüride, oyuncu ve Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, Altın Portakal ödüllü genç ve başarılı oyuncu Beste Bereket; Duvara Karşı, Üç Maymun ve Mustang gibi filmlerdeki çalışmalarıyla dünya standartlarında işlere imza atan casting direktörü Harika Uygur; aralarında Faize Hücum, Bir Avuç Cennet ve Ağır Roman'ın da bulunduğu filmlerin yapımcısı Sabahattin Çetin, hem yönetmen yardımcılığı hem de müzisyen kimliğiyle sinemaya katkıda bulunmuş Orhan Topçuoğlu ve dünya sinemasını Norveç'te buluşturan Uluslararası Tromsö Film Festivali'nin direktörü Martha Otte yer alıyor.

Uluslararası Antalya Film Festivali Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması jürisi, "En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Müzik, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi İlk Film ve En İyi Kurgu" dalları ile Behlül Dal ve Dr. Avni Tolunay adına verilen ödüllerin sahiplerini belirleyecek. En İyi Film ödülünü kazanan yapım, aynı zamanda 100 bin lira para ödülüyle de desteklenecek.

Festival Direktörü Elif Dağdeviren, jüri seçimiyle ilgili "Her sene jürimizi çeşitli disiplinlerin farklı bakış açılarını bir araya getirmek hedefi ile ve kadın-erkek dengesini de korumaya çalışarak oluşturuyoruz." açıklamasında bulundu.

Yorumlar