"5. Uluslararası Klarnet Festivali"

İSTANBUL (AA) - "İstanbul Nefes Alıyor" temasıyla düzenlenen "5. Uluslararası Klarnet Festivali" kapsamında "Genç Yetenekler Klarnet Yarışması" düzenlendi....

Google Haberlere Abone ol
"5. Uluslararası Klarnet Festivali"

İSTANBUL (AA) - "İstanbul Nefes Alıyor" temasıyla düzenlenen "5. Uluslararası Klarnet Festivali" kapsamında "Genç Yetenekler Klarnet Yarışması" düzenlendi.

Konuya ilişkin festivalin basın masasından yapılan açıklamaya göre, klarnet sanatçısı Serkan Çağrı'nın genel sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilen "5. Uluslararası Klarnet Festivali" kapsamında Life Park Nar Bahçe'de 15-25 yaş arasında "Genç Yetenekler Klarnet Yarışması" düzenlendi.

Yarışma sonucunda, Makedonyalı klarnetçi Burhan Jaseri birinciliğe layık görüldü.

Jürisinde "Kirpi" lakaplı Bülent Altınbaş, Göksun Çavdar, Merve Nuvasil, Şükrü Kabacı gibi ünlü klarnetçilerin yer aldığı yarışmada, ikincilik ödülünü Gani Şahinoğlu, üçüncülüğü Burak Uygun, mansiyon ödülünü ise Ciğer İbrahim aldı.

Açıklamada, oyuncu ve sunucu Hakan Bilgin'in sunumuyla gerçekleştiği belirtilen yarışma sonrasında konuşan Serkan Çağrı'nın, "Klarnet Festivali nefes alan bir festival. Biz de nefeslenmek için burayı seçtik. Her yaştan, her yerden katılım var. Genç nefeslere farklı olanı yakalamaları ama ustalarına da saygılı olmalarını tavsiye ediyorum." ifadelerine yer verildi.

Jüri üyesi Bülent Altınbaş'ın ise "Serkan güzel bir şey başlattı. Her şeyden önce nefes alıyoruz. İnsanlarda dört klarnetçi bir araya gelmiyor gibi hissiyat var. Niye yirmi kemancı çalıyor da klarnette bu yok onu sormak lazım. O yüzden Serkan’ın bu çabası önemli." görüşlerine yer verildi.

Göksun Çavdar da "Müziğe en ihtiyacımız olan zamanlar. Burada olmaktan çok mutluyuz. İnsanları müziğin içine katacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Etkinlikteki 300 klarnetçi ve aileleri için düzenlenen barbekü partisi sırasında, "Kirpi Bülent" ile ünlü klarnetçi Selim Sesler'in oğlu Ramazan Sesler babası adına birer konser verdi.

Çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festival, 25 Eylül'e kadar devam edecek.

Yorumlar