İDSO'dan Atatürk'ü anma konserleri

- İDSO, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yılı kapsamında, 10 ve 11 Kasım'da, "Atatürk ve Müzik" ve "Atatürk'ü Anma ve Eğitim Konserleri" başlıklı iki konser verecek

Google Haberlere Abone ol
İDSO'dan Atatürk'ü anma konserleri

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79. yılı kapsamında "Atatürk ve Müzik" ve "Atatürk'ü Anma ve Eğitim Konserleri" başlıklı iki konser sunacak.

"Atatürk ve Müzik" başlıklı konser, 10 Kasım Cuma saat 20.00'de Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi'nde, "Atatürk'ü Anma ve Eğitim Konserleri" ise 11 Kasım Cumartesi saat 20.00'de Cennet Kültür Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Şef Cihat Aşkın'ın yönetimindeki "Atatürk ve Müzik" konserinde solist olarak soprano Dilek Türkan, tenor Aykut Çınar yer alacak.

Sanatçılar konserde, Selanik Türküsü, Manastırın Ortasında, Şahane Gözler, Yemen Türküsü, Cumhuriyet Marşı, Tarcan Zeybeği, Karadeniz Marşı, Sarı Zeybek, İzmir'in Kavakları, Yanık Ömer ve Vardar Ovası gibi sevilen eserlerin yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılar, Rumeli türküleri, aryalar, halk müziği eserleri, zeybekler ve marşlardan oluşan müzik ziyafeti sunacak. Ayrıca, Cihat Aşkın'ın solist olarak yer alacağı konserin ikinci yarısında ise Ulvi Cemal Erkin'in "Köçekçe" eseri seslendirilecek.

Şef Cihat Aşkın'ın yönetiminde, Hakan Ali Toker'in solist olarak katılacağı "Atatürk'ü Anma ve Eğitim Konserleri"nde ise konçerto formatında düzenlenmiş Türk sanat müziği eserleri dinleyicileriyle buluşacak. Bu konser, ücretsiz olacak.


Yorumlar