Asla makyajlı uyumayın!

Asla makyajlı uyumayın , makyajla uyumanın zararları

Google Haberlere Abone ol
Asla makyajlı uyumayın!
 
Asla makyajlı uyumayın!

Ton verici krem

Ton verici krem ​​cildi tamamen kapladığı için deri gözeneklerinin havasız kalmasına sebep olur. Ton verici krem ​​ciltte maksimum 6 saat kalmalı, daha fazla takdirde havadaki bakterileri ve tozu toplayarak,  mikroorganizmaların cilt üzerinde üremesine sebep olur. Sonuç olarak da deride sivilce oluşur ve siyah noktalar çoğalır. Özellikle gece yatmadan önce yüz temizlenmeli, veya cilt temizleyici sabunla sıcak su ile yıkanmalıdır.

 

Dudak boyası

Dudak boyası en çekici makyaj malzemeler arasındadır. Fakat doğru bir şekilde temizlenmezse, dudaklarda çatlamalara ve kurumalara sebep olur ve aksine çok da hoşa gitmeyen bir görünüme yol açar. Dudaklarınızı nemli bir bez ile silip nemlendirici dudak kremi uygulayın, ya da zeytin yağı ile temizleyin.

 

Rimel

Rimel can alıcı bakışların en temelidir ve gözlerinizi çok güzel gösterir. Ancak rimel içeriğine göre en hızlı bakteri toplayan makyaj araçlarının başında yer alıyor. Eğer kipriklerinizin dökülmesini istemiyorsanız, yatarken mutlaka temizlemelisiniz, çünkü makyajınızı silmediğiniz takdirde kirpik dipleri tutulur, bakteri gelişimi göz çevrenizin sıcaklığı artar. Göz kapaklarında ve çevresinde tümörler ve göz içinde kanlar oluşabilmektedir.

 

Saç spreyi

Saçınızın formunu korumak için saç spreyindən kullanıyor ve saçlarınızı yıkamadan yatıryorsanız, en azından yukarıda belirtildiği gibi kendinize zarar verirsiniz. Çünkü saç spreyleri saçı kurutur, özellikle de saçlarınız cinsi kuruysa, zaman içinde saçta sorunlar meydana gelir. Eğer spreyi saç diplerine uyguluyorsanız, saç diplerinin havasız kalmasına ve saçlarınızı kaybetmenize neden olur. Bu sebeple yatmadan önce mutlaka saçlarınızı yıkamalısınız.

Yorumlar