Taşerondan kadroya ilk geçişler başladı

Taşerondan kadroya geçiş yasa tasarısı henüz Meclis'ten geçmemişken bazı kurumlarda geçişler başladı. Taşerondan kadroya ilk geçişler Aydın'da başladı.

Google Haberlere Abone ol
Taşerondan kadroya ilk geçişler başladı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Kamuda çalışan yüzbinlerce taşeron işçisinin merakla beklediği yasa tasarısı henüz çıkmazken, bazı kurumlar şimdiden işlemleri başlattı. İlk olarak Aydın'da taşeron işçiler kadroya geçmeye başladı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde taşeron firma bünyesinde çalışan hemşirelerin, 4/B kadrosuna geçiş sözleşmeleri imzalandı. Toplam 31 hemşirenin 4/B kadrosuna geçirildiğini belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, hemşirelerin sözleşmelerini imzalarken, her biriyle sohbet ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Rektör Bircan, "Bundan sonra daha çok çalışın, mesleğinizin hakkını verin ve hastalarımıza nazik ve güler yüzlü davranın" diyerek hemşirelere çalışmalarında başarılar diledi. Törene Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, ADÜ Genel Sekretervekili Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başmüdürvekili Oktay Pahsa ve personel katıldı.

BTSO'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) 16. Meslek Komitesi, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlemenin mevcut haliyle yasalaşması halinde 17 bin şirketin zor durumda kalacağını açıkladı.

Komite adına açıklamada bulunan BTSO Meclis Üyesi Süleyman Uzun, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması hususunda yürütülen çalışmalarla birlikte yıllardır süregelen önemli bir meselenin çözüme kavuşacağını ifade etti.

Düzenlemenin 25 yıldır personel çalıştırmaya dayalı ihalelerle kamuya hizmet veren firmaları mağdur etmemesi gerektiğini belirten Süleyman Uzun, sektörde faaliyet gösteren üyelerle yaptıkları görüşmeler neticesinde yaptıkları açıklamada, "Hizmet alımına yönelik halen faaliyetini sürdürmekte olan 17 bin sermaye şirketinin bankalara olan asgarî borç miktarı 500 bin TL olarak kabul edilirse, halen bu şirketlerin nakit kredi borçları ortalama 8 milyar 500 milyon TL olarak hesaplanmaktadır. Kaldı ki gerçek kredi tutarı bu rakamın çok üzerindedir. Yatırımı yapılan makine, ekipman ve sarf malzemelerine yönelik tedarikçi firmalara banka kredisi tutarı kadar bir borç yükü daha mevcuttur" dedi.

MALİYE BAKANI AĞBAL'DAN TAŞERON AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bütün gayretimiz bir milyondan fazla olan taşeronçalışanlarımızın beklentilerini en hızlı şekilde, en kısa yöntemle ve taleplerine uygun şekilde yapmak olacak." dedi.

Yorumlar