Taşerona kadro için üç formül üzerinde duruluyor

Başbakan Yıldırım'ın geçtiğimiz hafta yeniden gündeme taşıdığı taşeron konusunda çözüm arayışları devam ediyor. Başbakan Yıldırım, üç ayrı formül üzerinde çalışıldığını belirterek, sorunun bu yıl sonuna kadar çözüleceğini ifade etti

Google Haberlere Abone ol
Taşerona kadro için üç formül üzerinde duruluyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye'de uzun süredir konuşulan ve artık kronik bir sorun haline gelmeye başlayan "taşeron" konusunda Başbakan Binali Yıldırım'ın geçtiğimiz hafta başlattığı yeni tartışma devam ediyor. Başbakan Yıldırım, taşerona kadro konusunu yeniden gündeme getirmiş, bu yıl sonuna kadar bir çözüm bulacaklarını söylemişti. Başbakan Yıldırım'ın taşerona kadro konusunda Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile yaptığı görüşme de olumlu geçmişti. Atalay, ilk kez çözüme bu kadar yakın oldukalrını ve umutlandıklarını söylemişti. İşt bu görüşmelerden sonra konu bugün bir kez daha yine Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarıyla gündeme geldi. Başbakan Yıldırım, televizyon kanallarının ortak yayınında yaptığı açıklamalarda bir kez daha konunun önümüzdeki ocak ayına kadar çözüleceği sözünü verdi. 

Peki, Başbakan Yıldırım'ın çözüleceği sözünü verdiği taşeron konusunda nasıl bir adım atılması bekleniyor? Sabah'ın haberine göre Bakanlar Kurulu şimdiden çalışmalara başladı. Konuyla ilgili bakanlar kendi aralarında konuyu istişare etmeye başladı. İstişarelerde öne çıkan çözüm formülleri ise şöyle: 

Özel statülü sözleşme

Öncelikle taşeron adı altında çalışanların asıl işi yapmalarına ya da muvazaalı olmalarına bakılmadan yeni bir statüye kavuşturulmaları öngörülüyor. Bu şu anki devlet memuru kanununda bulunan 4A, 4B, 4C ve 4D statülerinin dışında '4E' diyebileceğimiz özel sözleşme şeklinde düşünülüyor. Böylece taşeron çalışanlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre kamu personeli haline gelmiş olacak.

Kamu personeli olacak

Böylece taşeron çalışanlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre kamu personeli haline gelmiş olacak. Burada sözleşme süresi 3'er yıllık olarak düşünülüyor. Sözleşme yapılan taşeron personel çalıştığı kurumda aynı görevi yapmaya devam edecek.

Taşeronların maaşı yükselecek

Sözleşmeler iş performansına, hizmetten beklenen faydanın sağlanıp sağlanmadığına göre yenilenecek. Performansı yüksek olan, emekliliğe kadar çalışacak. Ücretleri aynı işi yapan personelden daha az ise, aradaki fark zaman içinde kapatılacak. Yani bu durumda bazı taşeron çalışanların maaşları yükselmiş olacak.

Sınav ile yapılabilecek

Sözleşme için müracaatlar çalışılan kuruma yapılacak. Başka bir kuruma geçiş yapılacaksa, ihtiyaca göre ve sınav ile yapılabilecek.

SSK statüsünde hesaplanacak

Sözleşme için konulan 65 yaş sınırı ise korunuyor. 65 yaşın üzerinde olan personel düzenlemeden yararlanamayacak. Sözleşme yapılan personel çakılı olacak, yani tayin isteyemeyecek. Emeklilikleri ise 4A yani eski adıyla SSK statüsünde hesaplanacak.

Maaş ve tazminata devlet garantisi

Bir başka formülde ise sözleşme yerine devlet garantisi getiriliyor. Burada da maaşlar ve kıdem tazminatlarına devlet garantisi getirilecek. Sağlık, enerji, eğitim gibi kritik alanlarda asıl işi yapanların kadroya alınması öngörülüyor.
Bu kapsamda olanların bir devlet şirketi kurularak kadrolarının buraya alınması da seçenekler arasında. Kalan personel yine belli bir süre aynı statüde çalışacak ancak iş, maaş ve tazminat garantisi korunacak.

4C imkanı geliyor

formül Seçeneklerden birisi de 4C'li formülü. Taşeronların 4C'li olarak istihdamı da düşünülüyor. Bu şekilde de kamu personeli haline gelecekler. Maliye Bakanlığı kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak çalışanların öğrenim seviyeleri ve aldıkları ücretlerini içeren bilgileri istedi. Şimdi burada maliyet hesabı yapılıyor

Yorumlar