İstihdamın ustaları kendilerine de bir el uzatılmasını bekliyor

Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL twitter üzerinden çalışanlara müjdeyi duyurdu,  Ağbal : “Bakanlığımız ile Gelir İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatı kadrolarındaki personelimiz için kurum içi uzmanlık sınavı açıyoruz.” 

Google Haberlere Abone ol
İstihdamın ustaları kendilerine de bir el uzatılmasını bekliyor

Maliye Bakanı Sayın Naci AĞBAL twitter üzerinden çalışanlara müjdeyi duyurdu,  Ağbal : “Bakanlığımız ile Gelir İdaresi Başkanlığının merkez ve taşra teşkilatı kadrolarındaki personelimiz için kurum içi uzmanlık sınavı açıyoruz.” 

Kanun Tasarı Taslağını Başbakanlığa gönderdiklerini ve taslağımızın yasalaşması halinde sınavı en kısa sürede yapacaklarını belirten Ağbal; sınavda başarılı olanların Bakanlıkta defterdarlık uzmanı, Gelir İdaresi Başkanlığında ise gelir uzmanı kadrolarına atanacağını ifade etti. 

Bu gelişme uzun zamandır atama bekleyen İŞKUR çalışanları içinde umut oldu.  İŞKUR çalışanları haklı olarak şu soruyu soruyor : “Kanun değişikliği gereken bir konu bile 16 Nisan öncesi çözüme kavuşturulabiliyorsa mevzuat değişikliği gerektirmeyen, İŞKUR Genel Müdürünün inisiyatifinde olan İş ve Meslek Danışmanı ataması konusunda neden bir müjdeli haber gelmiyor.” 

İŞKUR çalışanları yıllardır İş ve Meslek Danışmanı olarak yaptıkları mesleklerini, tekrar yapabilmek için 5 yıldır seslerini duyurmaya çalışıyor. Bu süre içinde 4 Bakan değişmiş, ancak İŞKUR Çalışanları hala  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU'ndan gelecek son dakika müjdeli haberi umutla bekliyor.

İŞKUR Çalışanları Derneğine her gün yüzlerce atanma talepleri ile beklentileri içeren yazılar geliyor. Dikkat çeken bir yazıyı noktasına virgülüne dokunmadan aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

İSTİHDAM USTALARININ HAYKIRIŞI

Bizler diyerek başladığımız cümlelerle birçok mecrada sesimize ses aradık. Haykırışlarımız yerine ulaştığında belki durumumuzu doğru anlatamadık diye kendimizi sorguladık hep... Eğer durumumuzu doğru anlatırsak bu sessizlik bozulur, sesimize ses olan bulunur diye birçok seslenişimiz, serzenişimiz oldu.

İŞKUR çatısı altında yaptığı işten keyif alan, çaresizlere çare olurken enerjisini gelecek yarınları inşa için harcayan idealist bir gençlik, bürokrasi dehlizlerinde heba olmasın diledik sadece.

İnsan kaynağını bir madenci edasıyla derinliklerden çıkarıp ülkeye kazandırması beklenen bir kurumda alnının akıyla kaynağı bulup ülkemize kazandırmak varken, bu koca kurumun çatısı altında göçüğe maruz kalmak biz vefakâr İŞKUR personeline reva görülemezdi.  Tükenmenin son eşiğinde, cılız bir ışık huzmesini ufukta görmenin verdiği güçle çığlığımızı hak ve haktan yana olanlara umutla duyurmaya çalışıyoruz. 

Bizler, adını yaptığı işlerden alan ama hakkı unvanla şahsına teslim edilmeyen sessiz çoğunluğuz. Zamanında bin kişiyi bulmayan çalışanıyla tüm ülkenin işsizlik sorununa çare arayan, imkânsızlıklar içinde, kriz dönemlerinde verdiği mücadelenin önemi anlaşılmadan; “Ne gerek var bu kuruma” diye küçümsenen ve kapatılma ile karşı karşıya kalan bu kurumda girdiği her mücadelede kazanmayı bilerek Kurumun varlığını devam ettirmeyi başaran İSTİHDAM USTALARIYIZ. 

Kimimiz İşgücüne güç, işsize umut olsun diye çaresizleri yeni bir Mesleğe yönlendirmek için kolları sıvadı. Kimimiz öz sermayesi alın teri olan işverenle, işini severek ve özveriyle yapacak işçiyi buluşturmak için kapı kapı dolaştı. Kimimiz Meslek Analizi yaparak Türk Meslekler Sözlüğü’nü var etti.  Kimimiz Mesleki Yeterlilik Kurumu ile birlikte ülkemizde bu mesleğin kriterlerini belirledi.  Ve tüm bunları bugünün zenginliğinde değil, geçmişin imkân darlığı içinde, sadece çalışanların samimi emeği ile adı olan ancak kadrosu olmayan ülkenin ilk İş ve Meslek Danışmanları olarak başardı. 

Yaşadıklarımızdan dolayı sanmayın ki küsüp köşemize çekildik, aksine işimize daha çok sarıldık. Bazı İl Müdürlerimizin, bu arkadaşlar bu kadroyu fazlasıyla hak ediyor ancak; İş ve Meslek Danışmanı olurlarsa ben iş yaptıracak kalifiye personel bulamam diye içlerine sinmese de talebimize olumsuz yaklaşmaları mükâfat beklerken, başarımızla sınandığımızı hissettirdi bize.

Maliye Bakanlığı, çalışanları için kanun değişikliği yaparak personelini teşvik ederken, bir İstihdam Kurumunun mevzuat değişikliği gerektirmeyen bir konuda Kurum çalışanlarının hakkı olan İş ve Meslek Danışmanlığı atamasını yapmamasını anlamaya çalıştık. Diğer kurumlara inat 15 yıldır kurumda çalışıp kendini sınayacak bir Görevde Yükselme Sınavına giremeyenler olarak. 

Ancak şunu çok iyi anladık İnsan Kaynakları Politikasını çalışan odaklı oluşturamayan kurumlar, Ülkenin İstihdam Politikasını oluştururken ciddi zafiyetler yaşar.

Bizler Vatanına âşık, Milletine bağlı, haksızlığın olgunlaştırdığı sertifikalı ve çoğu yüksek lisans yapmış İSTİHDAM USTALARIYIZ. Gayemiz; hakkımız olan İş ve Meslek Danışmanlığı kadrosuna atanarak sessizlere ses ülkemize nefes olmaktır… 

Yorumlar