Yenimahalle'de 4 bin kişiye sıcak iftar yemeği

Ramazan ayını layıkıyla yaşatmayı hedefleyen Yenimahalle Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi aileler için ilçenin 3 ayrı noktasına kurduğu iftar çadırlarında ilk gün 3 bin 500 kişiye sıcak yemek dağıtıldı. Onkoloji Hastanesi’nin karşısına...

Google Haberlere Abone ol
Yenimahalle'de 4 bin kişiye sıcak iftar yemeği

Ramazan ayını layıkıyla yaşatmayı hedefleyen Yenimahalle Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi aileler için ilçenin 3 ayrı noktasına kurduğu iftar çadırlarında ilk gün 3 bin 500 kişiye sıcak yemek dağıtıldı. Onkoloji Hastanesi’nin karşısına kurulan çadıra ise hasta yakınlarının ilgisi yoğun oldu. Öte yandan gezici iftar yemeği aracı 500 kişiyi evlerinde sıcak yemekle buluşturdu.

Yaz sıcaklarında oruç tutan vatandaşların rahatı için klima ve iftar saatlerini takip etmeleri için LCD ekran televizyon bulunan çadırlar, aşırı yağmura rağmen doldu taştı. Saatler öncesinden çadırları dolduran vatandaşlar, uzun yemek kuyrukları oluşturdu.

Ezanla birlikte vatandaşlar yayla çorbası, et yemeği, pirinç pilavı, salata ve tulumba tatlısından oluşan mönüye birlikte kaşık salladı. Yemeğin ardından ise vatandaşlara sıcak çay ikram edildi. Ramazan’ın dayanışma ve yardımlaşmaya vesile olduğunu ifade eden Yaşar, “Manevi duyguların yoğun olarak yaşandığı bu mübarek ay, birlik ve beraberliğimizi de arttırıyor. İftar sofralarında aynı ekmeği paylaşan insanlar arasında bir gönül birliği oluyor” ifadelerini kullandı.

3 İFTAR ÇADIRI VE 16 YARI NOKTADA YEMEK

Yenimahalle Belediyesi, ilçede kurduğu 3 ayrı iftar çadırının yanı sıra 16 ayrı noktada vereceği iftar yemekleri ile Ramazan ayı boyunca vatandaşları sıcak yemekle buluşturacak. Ayrıca Hacivat-Karagöz’den meddaha, kukla gösterilerinden yarışmalara, fasıllardan animasyonlara kadar düzenlenecek geleneksel Ramazan eğlenceleri ile eski Ramazanların keyfini yaşayacak.

CİHAN

Yorumlar