Yaralı kurtulan kızdan itfaiyeciye: Amca ne olursun babam ve kardeşimi de kurtar

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, sobadan çıktığı iddia edilen yangında baba ile bir kızının hayatını kaybettiği yangında ağır yaralı olarak kurtarılan büyük kız kardeş kendisini kurtaran itfaiyeciye ‘Amca ne olursun, babamı ve kardeşimi de kurtar’ dediği öğ.

Google Haberlere Abone ol
Yaralı kurtulan kızdan itfaiyeciye: Amca ne olursun babam ve kardeşimi de kurtar

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde, sobadan çıktığı iddia edilen yangında baba ile bir kızının hayatını kaybettiği yangında ağır yaralı olarak kurtarılan büyük kız kardeş kendisini kurtaran itfaiyeciye ‘Amca ne olursun, babamı ve kardeşimi de kurtar’ dediği öğrenildi.

Beyazıt Mahallesi Seyran Sokak'ta, Yıldırım Belediyesi’nde taşeron şirket bünyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan Arif Can'ın ikamet ettiği evde saat 03.28 sularında sobadan düşen ateşle yangın çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda görevli üç ayrı itfaiye ekibi, ihbarı alır almaz 4 dakika içerisinde olay yerine ulaştı. Yangın Amiri Türker Pehlivan, içeriye girdiğinde baba Arif Can ile 10 yaşındaki Havva Can’ın cansız bedeniyle karşılaştı. O sırada vücudunun büyük bir bölümü yanan Hatice Can isimli kız çocuğunu kucağına alan Pehlivan, yaralı kızı dışarıya çıkarmayı başardı. Küçük kızın şuurunun yerinde olduğunu belirten Türken Pehlivan, “Yaralı kız bana, ‘amca ne olursun babam ve kardeşimi de kurtar, onlar içeride’ dedi. İçim parçalandı ama onlar ölmüştü” diye konuştu.

BU SENE ÜÇ KİŞİ KURTARDI

Olay yerinde incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de itfaiyenin kısa sürede olaya müdahale ettiğini söyledi. Başkan Keskin, babaları ile birlikte yaşayan ve kardeşinin ölümü ile sonuçlanan yangın sonrasında İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören 11 yaşındaki Hatice Can için her türlü yardımı etmeye hazır olduklarını söyledi. Keskin, "Yıldırım Belediyesi olarak maddi manevi her türlü desteği vermeye hazırız. Baba ve kardeşini kaybeden Hatice’nin sağlığına kavuşması için dua ediyoruz. Kimsesizler Konağı ile Sevgi Market yangından zarar görenlerin hizmetinde" dedi.

İtfaiyeci Türker Pehlivan, geçtiğimiz 19 temmuz tarihinde de Osmangazi ilçesi Çirişhane Mahallesi Yıldız Sokak'ta yangında engelli Samet Sezen isimli çocuğu alevlerin arasından kurtarmıştı. Pehlivan, diğer bir yangında ise içeride mahsur kalan bir kişiyi daha yaralı olarak kurtarmış ambulansa götürmüştü. CİHAN

Yorumlar