Yakalama kararı kaldırılmasına rağmen Ordu'da polisi gözaltına aldılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili soruşturmada, hakkında verilen tutuklama kararı bir üst mahkeme tarafından kaldırılmasına rağmen bugün sabah saatlerinde Ordu’da gözaltına alınan zanlı polis İ.U.,...

Google Haberlere Abone ol
Yakalama kararı kaldırılmasına rağmen Ordu'da polisi gözaltına aldılar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunan dinleme cihazıyla ilgili soruşturmada, hakkında verilen tutuklama kararı bir üst mahkeme tarafından kaldırılmasına rağmen bugün sabah saatlerinde Ordu’da gözaltına alınan zanlı polis İ.U., öğle üzeri serbest bırakıldı. İ.U.'nun avukatı Mehmet Sürer, yakalama kararının kaldırılmasına rağmen Ordu Emniyeti’nin şehrin girişinde neredeyse her bir kilometrede arama noktası kurup İ.U’yi yakalamak için uygulama yapmasının olayda art niyet olduğunu gösterdiğini ileri sürdü.

Zanlı İ.U.’nun avukatı Mehmet Sürer, tutuklamayı kaldıran Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi kararının UYAP'a girilmemesi nedeniyle müvekkilinin gözaltına alındığını söyledi. Avukat Sürer, dün akşam saatlerinde çıkan mahkeme kararını kendilerinin, gerekli yerlere yazılı göndermeleri ve medya ile tüm ülke kamuoyuna duyurmalarına rağmen gözaltı işleminin yapıldığına dikkat çekti.

Mahkeme kararına rağmen müvekkilinin hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını ifade eden Sürer, “Ortada ciddi bir hukuksuzluk var. Dün akşam saatlerinde çıkan yakalama kararının kaldırılması kararını ilgili yerlere yazılı olarak bildirdik ve basın yoluyla herkese duyurduk. Buna rağmen Ordu Emniyeti’nin şehrin girişinde neredeyse her bir kilometrede arama noktası kurup İ.U’yi yakalamak için uygulama yapması bir art niyet olduğunu gösteriyor.” iddiasında bulundu.

Böcek soruşturmasında serbest bırakılan 5 zanlı hakkında, savcılığın itiraz sonrası tutuklama kararı verilmişti. Zanlıların karara yaptığı itirazı kabul den Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi de dün tutuklama kararını kaldırmıştı.

CİHAN

Yorumlar