Vatandaş, yangında yetersiz kalan itfaiye ekiplerini protesto etti

Rize’de, bir apartmanın en üst katındaki dairede çıkan yangına, müdahalede yetersiz kalan itfaiye ekiplerine vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Vatandaş, yangında yetersiz kalan itfaiye ekiplerini protesto etti

Rize’de, bir apartmanın en üst katındaki dairede çıkan yangına, müdahalede yetersiz kalan itfaiye ekiplerine vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Vatandaşlar, itfaiye ekiplerini alkış tutarak protesto etti.

İl merkezine bağlı Eminettin Mahallesi’ndeki bir binanın en üst katındaki dairede elektrik kontağından kaynaklı yangın çıktı. Vatandaşların polis ve Rize Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekiplerine haber vermesi üzerine ekipler olay yerine ancak yarım saat sonra gelebildi. 3 itfaiye aracının geldiği olay yerinde yangına sadece bir itfaiye aracı ve itfaiye görevlisinin püskürttüğü tazyikli su ile söndürülmeye çalışıldı.

Ekiplerce su hortumundan yangının oluştuğu alana kadar su püskürtülememesi yangının daha da büyümesine neden oldu. Olay yerinde toplanan vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin yangına müdahalede yetersiz kalması üzerine büyük tepki gösterdi. Vatandaşlar alkış tutarak ekipleri protesto etti. Can kaybının yaşanmadığı yangında iki apartman dairesi tamamen kül olurken itfaiye ekipleri yangın sonrası soğutma işlemi yaptı.

Polis ekipleri ise apartmandaki vatandaşları güvenli bir şekilde dışarıya çıkarmaya çalıştı. CİHAN

Yorumlar