Vali darbuka dağıttı, Roman çocuklar çaldı

Bursa Valiliği, Roman çocuklarından oluşan öğrencilere darbuka ve bağlama dağıttı.

Google Haberlere Abone ol
Vali darbuka dağıttı, Roman çocuklar çaldı

Bursa Valiliği, Roman çocuklarından oluşan öğrencilere darbuka ve bağlama dağıttı. Dağıtım sırasında Roman çocuklar darbuka çaldı, Vali Münir Karaloğlu ise alkışla onlara eşlik etti.

    Bursa Valiliği, Kocaeli Romanlar Federasyonu ve Bursa Roman Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen enstrüman dağıtım töreni renkli görüntüler yaşandı. Yıldırım Üstün Üründül İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen törende 100 darbuka ve 50 de bağlama dağıtıldı.

    Bursa Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, projedeki hedefin öğrencileri boş zamanlarında internete kafe yerine okulda tutmak olduğunun belirterek “Bölgemiz dezavantajlı bir bölge. Bu sebeple biz çocuklarımızı müzikle bir araya getirmek istiyoruz. Ayrıca okulu bırakan 4 öğrenci bu sayede yeniden okula başladı. Hedeflerimizden birisi ise okulumuzda yaklaşık 250 öğrenci var şu anda bunu geliştirip 500 öğrenci ile aynı anda ritim çalarak Guinness rekorlar kitabına girmek istiyoruz.” dedi.

    ÖĞRENCİLERDEN TOPLU KONSER SÖZÜ

    Vali Münir Karaloğlu da, öğrencilere enstrüman dağıtımının önemine vurgu yaparak “Bu gün bunları size vereceğiz ama biz daha sonra gelip 500 çocuktan, Efkan Özçimen'in dediği konseri dinlemek istiyoruz. Guinness’e girer mi? Girmez mi bilmiyorum ama öyle bir konser bekliyoruz sizden çocuklar anlaştık mı?” şeklindeki sordu. Salonda bulunan öğrenciler toplu bir şekilde alkışlayarak “Anlaştık” cevabını verdi.

    Roman çocukların doğal yeteneğinin bulunduğuna dikkat çeken Vali Karaloğlu, o doğal yeteneği müzik aletleri ile buluşturup kabiliyetlerinin ortaya çıkmasına vesile olmak istediklerini söyledi.

    Amaçlarının özellikle Roman vatandaşların eğitimini sağlamak olduğunun altını çizen Karaloğlu, çevrede okula gelmeyen öğrenci varsa onların de kendilerine bildirilerek okula başlatılması ve müzik gibi meslek sahibi olmalarını istedi.

    ÖĞRENCİLER ÇALDI, VALİ RİTİM TUTTU

    Vali Karaloğlu’nun darbuka, saz ve def gibi enstrümanlarını dağıtmasının ardından öğrenciler darbuka çalarak ilk gösteriyi sundu. Öğrencilere Karaloğlu ise alkışla eşlik edip ritim tuttu. Birkaç öğrencinin darbuka çalmasına diğer öğrencilerde alkışlarla ritim tutup eşlik etti. CİHAN

Yorumlar