Uşak'ta Dünya Kadınlar Günü yürüyüşü düzenlendi

Uşak’ta Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir yürüyüş düzenlendi. Belediye Meydanı'nda toplanan CHP, Eğitim-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri İsmetpaşa Caddesi'nden şehir meydanına kadar yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Uşak'ta Dünya Kadınlar Günü yürüyüşü düzenlendi

Uşak’ta Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir yürüyüş düzenlendi. Belediye Meydanı'nda toplanan CHP, Eğitim-Sen, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyeleri İsmetpaşa Caddesi'nden şehir meydanına kadar yürüdü. “Kadına şiddet acizliktir”, “Çocuktan gelin olmaz”, "Bu kaderi biz yazmadık, bozmak için birleşelim” yazılı döviz ve pankartlar taşıyan grup, “Kadına kalkan eller kırılsın”, “Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk” gibi sloganlar da attı.

Meydanda grup adına açıklama yapan Eğitim-Sen Uşak Şubesi Kadın Sekreteri İsyan Can, şunları söyledi: “8 Mart kadınların birlik dayanışma ve mücadele günü için alanları dolduruyor, yeni bir gelecek yaratmak için kendi irademiz ve emeğimizle mücadelemizi büyütüyoruz. Kadınların bedenleri, emekleri ve kimlikleri üzerindeki erkek egemen tahakküme sessiz kalmıyor, dünyanın her yerinde özgürlük türküsü söylüyoruz. Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz bizimdir diye haykırıyoruz. Kadının esnek, güvencesiz ve düşük ücretle istihdam edilmesinin önünü açan bütün düzenlemelerin mimarı erkek egemen sistem AKP hükümetidir. Taciz, tecavüz, istismar, şiddet ve cinayet sarmalında kadınların yaşam mücadelesi vermesinin sorumlusu yargısıyla, emniyetiyle, tüm devlet mekanizmalarıyla erkek egemen zihniyet ve onun temsilcisi olan AKP iktidarı değil de kimdir?”

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise, "Yine bir mücadele gününde, direniş gününde her zaman olduğu gibi yine kadınlarımız başı çekiyor, çocuklarımız başı çekiyor. Artık Türkiye’de çocuk gelinlerin olmayacağı, kadınlarımızın ötelenmeyeceği nice 8 Mart'larda birlik ve dayanışma günü olarak daha fazla insanımızla beraber bu yollarda yürüyeceğimize, hep beraber olacağımıza inanıyorum. Bugün ne yazık ki Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da toprak ağalığı devam ediyor. Ne yazık ki töre cinayetleri devam ediyor. Kadını istihdamdan ve toplumsal yaşamdan koparmaya çalışan AKP hükümeti var karşımızda. AKP iktidarı döneminde kadınlar daha da ötelendi, hakları ihlâl edildi. dedi. CİHAN

Yorumlar