Üniversite öğrencilerine kent kültürü konferansı

Malatya Kent Konseyi ve İnönü Üniversitesi Din Kültürü Bölümü'nce ortaklaşa düzenlenen ‘Kent Kültürü ve Kentli Yaşam’ konulu konferansta öğrencilere çevre duyarlılığı anlatıldı. Kent Konseyi tarafından yürütülen ‘Malatyalılar...

Google Haberlere Abone ol
Üniversite öğrencilerine kent kültürü konferansı

Malatya Kent Konseyi ve İnönü Üniversitesi Din Kültürü Bölümü'nce ortaklaşa düzenlenen ‘Kent Kültürü ve Kentli Yaşam’ konulu konferansta öğrencilere çevre duyarlılığı anlatıldı.

Kent Konseyi tarafından yürütülen ‘Malatyalılar Artık Yere Tükürmüyor’ kampanyası kapsamında düzenlenen konferansta konuşan İÜ İlahiyat Fakültesi'nden Yrd. Doç. Dr İbrahim Kaplan, topluma hizmet uygulamaları kapsamında yapılan çalışmanın örnek bir aktivite olduğunu ifade etti. Her insanda çevre duyarlılığı olması gerektiğini belirten Kaplan, yere tükürmenin çevre ahlakı ile ilgili olduğunu söyledi.

Kaplan, “1400 yıl öncesine baktığımızda çevreye karşı nasıl bir tavır sergilememiz gerektiğini net olarak görebiliriz.” dedi. Çevredeki tüm güzelliklerin insan için nimet niteliğinde olduğunu vurgulayan Kaplan, yeryüzündeki tüm varlıkların tefekkür edebilen insanlar için Allah’ın birliğine işaret ettiğini, Allah’ın varlığına delalet ettiğine işaret etti. Kaplan, bu çerçevede yaşanılan mekanların duyarlılıkla temiz tutulması gerektiğini vurguladı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım da bir arada yaşama kültürüne ne kadar sahip olunduğunun sorgulanması gerektiğini ifade etti. Bilgiye ulaşmanın çok kolay olduğu günümüzde, öğrenilenlerin uygulamaya dönüştürülmesi gerektiğinin altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti: “Günümüzde bilgiye çok rahat bir şekilde ulaşabiliyoruz. Kur'an'da ilim kavramı yer alıyor. İlim ise hikmet ve ameli barındırıyor. İçinde hikmet olmayan bilginin ilim değeri yoktur, çağın kurtuluşu anlamında yol ilimden geçmektedir. Söylemlerimizi yaşayamadığımız takdirde reel olarak hiçbir şekilde gerçekleşmesi mümkün olamaz. Kent yaşamında bireysel olarak davranılmaması gerekiyor. Bir arada yaşamanın üzerimize yüklediği birçok sorumluluklar var. Kent kültürü ve kentlilik bilinci anlamında olaylara çözüm odaklı bakmamız gerektiğini, yapacağımız her davranış ve tutumun birilerinin hayatında olumlu etki bırakmasına ve kelebek etkisi oluşturmasına gayret göstermemiz gerekiyor.”

Programın sonunda, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faruk Sinanoğlu tarafından Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Ali Yıldırım’a plaket takdim edildi.

CİHAN

Yorumlar