Toplu taşıma araçlarında biletsiz binen yolcu sayısında artış

Almanya'nın başkenti Berlin’de toplu taşıma araçlarında biletsiz yolculuk yapanların sayısında artış kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol
Toplu taşıma araçlarında biletsiz binen yolcu sayısında artış

Almanya'nın başkenti Berlin’de toplu taşıma araçlarında biletsiz yolculuk yapanların sayısında artış kaydedildi. Berlin Toplu Taşıma Araçları İşletmesi’nden (BVG) verilen bilgilere göre geride bıraktığımız yılda yaklaşık 230 bin biletsiz yolcuya ceza kesildi. BVG; otobüs, metro ve banliyö trenlerinde yapılan kontrollerde her iki dakikada bir biletsiz yolcuya rastlandığını bildirdi.

Biletsiz yolculuk yapanların işletmeye verdiği zarar ise yaklaşık 20 milyon Euro olarak ifade edildi. Berlin’in en çok satan gazetelerinden BZ'nin haberine göre eyalette toplu taşıma araçlarında biletsiz seyahat etmek hiç bu kadar rağbet görmemişti.

BVG Sözcüsü Markus Falkner gazeteye yaptığı açıklamada “Yıllık yolcu sayımızı dikkate aldığımızda kaçak yolculuk yapanların sayısı çok çok düşük seviyede kalıyor.” diyerek bundan duyduğu memnuniyeti dile getirirken yıl boyunca taşıdıkları yolcu sayısının 930 binden fazla olduğunu kaydetti.

Almanya’da otobüs ve metrolarda kaçak yolculuk yapanlara 40 Euro para cezası kesiliyor. Eyaletlerin ulaştırma bakanları bu cezayı 60 Euro’ya yükseltmeyi planlıyor. Kaçak yolculara kesilecek cezaların artırılması talebi geçen yılın ilk aylarında gündeme gelmişti. CİHAN

Yorumlar