Teröristlerin komşusunun ifadesi alınamadı

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) görülen Neonazi cinayetleri davasının 2013 yılındaki son duruşması dün yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Teröristlerin komşusunun ifadesi alınamadı

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde (OLG) görülen Neonazi cinayetleri davasının 2013 yılındaki son duruşması dün yapıldı. Nasyonal Sosyalist Yerlatı (NSU) adlı terör örgütü üyelerinin Zwickau kentinde saklandığı evden komşuları olan 91 yaşındaki Charlotte E. adlı vatandaşın ifadesi alınmaya çalışıldı.

Video aracılığıyla Zwickau'da bir huzur evinde yaşayan E. ile canlı bağlantıya geçen OLG Münih Mahkemesi, şahidin ifadesinin alınmasına yaşlılığın etkisiyle şahidin algılama ve yanıt verme zorluğu yaşaması üzerine ara verdi. Huzurevinin özel bir odasına biri polis olmak üzere dört kişinin gözetiminde video konferansa dahil edilen yaşlı komşuya, mahkemedeki şahışlar gösterildi ve daha sonra başhakim ona sorular sormaya başladı.

Ancak cevap alamayan mahkeme yönetimi, ifade almaya ara verdi. Verilen aranın ardından da başhakim, bu şekilde E.'nin ifadesinin alınmasının mümkün görünmediğine ve başka bir yol bulunması gerektiğine hükmetti. Charlotte E., NSU üyeleri Beate Zschaepe, Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ın komşusu olarak üçlü hakkında önemli bilgiler verebilirdi, ancak olmadı.

Sekizi Türk olmak üzere 9 esnaf ve bir polis memurunu öldüren NSU'lu teröristlerden Beate Zschaepe, 2011 yılında saklandıkları evi havaya uçurarak bu kadının da hayatını tehlikeye atmıştı. CİHAN

Yorumlar