TBMM Başkanı Çiçek, Kuveyt’in bağımsızlık resepsiyonuna katıldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Körfez ülkelerinden Kuveyt’in bağımsızlık resepsiyonuna katıldı.

Google Haberlere Abone ol
TBMM Başkanı Çiçek, Kuveyt’in bağımsızlık resepsiyonuna katıldı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Körfez ülkelerinden Kuveyt’in bağımsızlık resepsiyonuna katıldı. Çiçek, Türkiye’nin Körfez bölgesindeki istikrar ve güvenliğe büyük önem verdiğini belirtti.

Kuveyt’in1961'de İngiltere’den ayrılarak kazandığı tam bağımsızlığın 53. yıl dönümü, Swissotel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Büyükelçi Abdullah Al- Duwaikh tarafından kabul salonun girişinde karşılandı. Kuveyt kahvesi eşliğinde bir süre sohbet eden Büyükelçi Al Duwaikh ve Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e, Saadet Partisi’nin eski Genel Başkanı Recai Kutan da eşlik etti. Çiçek burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Körfez bölgesindeki istikrar ve güvenliğe büyük önem verdiğini aktardı. Kuveyt devletinin egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunmasına özel hassasiyet gösterdiklerini kaydeden Çiçek, ‘‘Kuveyt ile ilişkilerimizin her alanda gelişmesinden memnuniyet duyuyoruz. Halklarımız arasında tarihten gelen köklü ve geleneksel dostluk ve kardeşlik bağları, ilişkilerimizin daha da ileriye götürmek için sağlam bir temel teşkil etmektedir.’’ şeklinde konuştu.

Kuveyt’in Swissotel’de düzenlediği resepsiyona, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone ve çok sayıda ülke büyükelçileri ile iş dünyasından çok sayıda davetli iştirak etti. Resepsiyon girişinde Kuveyt Büyükelçisi ile ayakta bir süre sohbet eden Ricciadone’nin bir süre sonra davetten ayrıldığı görüldü.

CİHAN

Yorumlar