Stajyer avukatlar için farazi duruşma yapıldı

Bursa Barosu, stajyer avukatlara yönelik hayali ceza ve hukuk davası belirleyerek farazi duruşma düzenledi. Yılların tecrübesi avukatların değerlendirme kurulunda yer aldığı farazi duruşma sonrası dereceye giren genç avukatlar plaketle ödüllendirildi....

Google Haberlere Abone ol
Stajyer avukatlar için farazi duruşma yapıldı

Bursa Barosu, stajyer avukatlara yönelik hayali ceza ve hukuk davası belirleyerek farazi duruşma düzenledi. Yılların tecrübesi avukatların değerlendirme kurulunda yer aldığı farazi duruşma sonrası dereceye giren genç avukatlar plaketle ödüllendirildi.

Bursa Barosu tarafından stajyer avukatların eğitimlerini tamamladıkları hukuk fakülteleri ile Bursa Barosu Staj Eğitim Merkezi’nde verilen teorik bilgilerini somut olaylara uygulayarak, deneyim kazanmalarının amaçlandığı Farazi Dava ve Duruşma Çalışması Bursa Adliyesi'nde duruşma salonunda yapıldı.

Bursa Adalet Sarayı’nda gerçekleştirilen yarışma, baroya kayıtlı stajyer avukatların oluşturduğu 28 takım, ceza ve hukuk davalarında karşı karşıya geldi. Staj Yürütme Kurulu üyeleri, avukatlar Hüseyin Bulun, Adem Baştürk ve Şerafettin Yavuz’un yönetiminde yarışma konuları hatırlatıldıktan sonra jüriler oluşturuldu ve oturumlar halinde çalışma başlatıldı.

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, çalışmaya ilişkin değerlendirmesinde, üniversite eğitimlerinin çoğunlukla teorik düzeyde olduğunu belirterek, "Avukatlık mesleğinin pratiği, diğer mesleklerden daha farklıdır. Bursa Barosu olarak verdiğimiz staj eğitiminin dışında, genç meslektaşlarımızın çalışma alanı olan mahkemelerde gerçekleşecek duruşmalarda bir pratiğe ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Stajyer avukatlarımız, 2 ayrı duruşma salonunda bu davalara katılmak sureti ile bir anlamda pratiğe de adım atmış oldular." dedi.

Demiröz, çalışmada değerlendirme kurulunda görev yapan avukatlar Yahya Şimşek, Zekeriya Birkan, Fecri Şengür, Şakir Çalışkan, Mustafa Tayfun Gündoğdu, Aykut Cura, Naci Özçelik ve Arzu Dursun’a birer plaket takdim etti. Çalışmada birinci olan grup üyesi stajyer avukatlar birer plaketle ödüllendirilirken, ikinci ve üçüncü gelen grupların üyelerine ise başarı belgeleri verildi.

Ceza ve hukuk olarak iki ayrı kategoride gerçekleştirilen çalışmanın 'ceza davası' bölümünde Mustafa Sarıgül'ün de bulunduğu takım birinciliği göğüsledi. Takımda şu avukat adayları yer aldı: "Bilal Argaç, B.Kaan Saat, Giray Ülker, Mustafa Sarıgül, Salih Tuna Yeşilöz, Selim Pıçakçı, Mustafa Yıldırım. Çalışmanın 'hukuk davası' bölümünde ise birinci olan takım şu isimlerden oluştu: "Hamide Tülin Özbek, Burcu Coşkun, Tuğba Refik, Kübra Din, Özlem Bayraktar, Yavuz Selim Saygı."

CİHAN

Yorumlar