Soğutma tanklarıyla Manavgat'ta günlük 30 ton süt koruma altına alındı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Taşağıl'da kurulan süt soğutma tankıyla günlük 30 ton süt muhafaza altına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Soğutma tanklarıyla Manavgat'ta günlük 30 ton süt koruma altına alındı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, Taşağıl'da kurulan süt soğutma tankıyla günlük 30 ton süt muhafaza altına alındı. Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği (MASÜB), Yeniköy, Gündoğdu ve Taşağıl'a da çiğ sütte bakteri oluşumunu önlemek için süt soğutma tankı kurdu.

MASÜB, 2 yıl içinde Manavgat'ın değişik bölgelerine kurduğu süt soğutma tanklarıyla süt ve süt mamullerinin korunmasında Türkiye'ye örnek oldu. Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği (TSÜMB), süt tankı kurulması ve sütün kayıt altına alınmasında MASÜB'ü örnek seçti.

MASÜB Başkanı Bilal Ay, süt ve süt mamullerinin korunmasında hassas davrandıklarını söyledi. Manavgat'ta toplanan sütün yüzde 90 oranında süt sağıldıktan sonra süt soğutma tankında muhafazasında başarı olduklarını belirten Ay, hedeflerinin bu rakamı en kısa zamanda yüzde 100'e çıkarmak olduğunu kaydetti.

Sağılan sütün, daha sonra bakteri oluşumuna karşı korunmasının da önemli olduğunu anlatan Ay, "Süt sağıldıktan sonra soğutma tankında koruma altına alınmazsa her 20 dakikada bakteri oluşumu 2 kat artar. Süt sağıldıktan kısa süre sonra hızlı bir şekilde süt soğutma tankına dökülerek koruma altına alınması gerekir. Manavgat'ta günlük 30 ton sütü soğutma tankında muhafaza ederek, sütte bakteri oluşumunu önlüyoruz. Ayrıca, Yeniköy'de bulunan süt toplama merkezindeki laboratuvarımızda topladığımız her sütten numune alıyoruz. Manavgat'ta sütün muhafazasında Avrupa Birliği (AB) normlarını yakaladık." diye konuştu. Manavgat'ta mevsimine göre 30 ile 35 ton arası süt üretimi oluyor. CİHAN

Yorumlar