Sınırı atlarla geçmek isteyen kaçakçılar askerlere ateş açtı

Genelkurmay Başkanlığı, bugün sabaha karşı saat 01.00 sıralarında sınırdan yasa dışı geçmek isteyen atlı grubun ateşine karşılık verildiğini duyurdu.Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Kırıkhan Bükülmez Hudut Karakol...

Google Haberlere Abone ol
Sınırı atlarla geçmek isteyen kaçakçılar askerlere ateş açtı

Genelkurmay Başkanlığı, bugün sabaha karşı saat 01.00 sıralarında sınırdan yasa dışı geçmek isteyen atlı grubun ateşine karşılık verildiğini duyurdu.

Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Kırıkhan Bükülmez Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, 10 kişilik atlı grubun Suriye'den Türkiye istikametine yasa dışı giriş teşebbüsü tespit edildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, “Bu durum üzerine Ani Müdahale Timi (AMT) bölgeye intikal etmiş ve atlı gruba ‘dur’ ikazında bulunmuş, ikaza uyulmaması üzerine havaya ikaz ateşi açılmış ve grup Suriye istikametindeki zeytinliğe kaçmıştır. Müteakiben söz konusu atlı grup, zeytinlik bölgesinden, AMT'ne 10 el ateş açmıştır. AMT tarafından derhal ateşe ateşle karşılık verilmiş ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir.” denildi.

Yine dün (12 Temmuz) aynı yerde bu kez Afrin Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, altı şahıs ve bir aracın, Suriye'den Türkiye istikametine hudut hattına yaklaştığı belirtilerek, “Hudut Devriye Timi, söz konusu şahıslara ‘dur’ ikazında bulunmuş, ikaza uymayan şahıslar ve araç hudut hattına yaklaşmaya devam ederken, sınırın Suriye tarafından hafif silahlar ile 11 el ateş açılmış ve derhal ateşe ateşle karşılık verilmiştir. Şahıslar ve araç Suriye istikametine kaçmış ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir.” denildi.

CİHAN

Yorumlar