Saadet Partisi adayının afişleri tahrip edildi

Saadet Partisi Başiskele Belediye başkan adayı Abdullah Öztürk'ün tanıtımın yapıldığı bilboard ve afişler kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yırtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Saadet Partisi adayının afişleri tahrip edildi

Saadet Partisi Başiskele Belediye başkan adayı Abdullah Öztürk'ün tanıtımın yapıldığı bilboard ve afişler kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yırtıldı. Saadet Partisi Başiskele İlçe Başkanı Süleyman Sezer, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayetçi olduklarını söyledi.

Sezer, olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Sezer, Başiskele'de İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nın 03.Mart.2014 tarih ve 2014/10 sayılı kararının 2. maddesinde, "Başiskele Belediyesine ait billboardlar ve tanıtım panolarının propaganda süresi içinde günlük yararlanma ücretinin diğer belediyeler ve emsaller nazara alınarak belediye encümenince bu kararın tebliğinden itibaren üç gün içinde belirlenerek talepte bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi İlçe Başkanlıklarına bildirilmesine, verilen süre içerisinde herhangi bir ücret belirlenip, bildirilmediği takdirde ücretsiz olarak belirlenen tarihlerde yararlanacağına; Belediye encümenince ücret belirlendiğinde ücret karşılığında, belirlenmediği takdirde ücretsiz olarak Belediye’ye ait billboardlar ve tanıtım panolarının 09.03.2014-15.03.2014 tarihleri arasında Adalet ve Kalkınma Partisi, 16.03.2014-22.03.2014 tarihleri arasında Saadet Partisi, 23.03.2014-29.03.2014 tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendilerinin tanıtıcı poster, parti bayrağı, ilan, pankart veya afiş gibi malzemeler asmak ve yapıştırmak amacıyla kullanılmasına…" denildiğini hatırlattı.

Sezer, belediye yönetimi belediye panosu ücret tarifesini belirleyerek Saadet Partisi İlçe Teşkilatı'na ve diğer partilerin teşkilatına herhangi bir tebligatta bulunmadığını söyledi. Sezer, açıklamasını şöyle sürdürdü: "İlçe Seçim Kurulu Başkanlığımızla görüşmemizde 3 gün içerisinde tebligat yapılmadığı için Başiskele Belediye’sine ait panoların ücretsiz kullanılacağı ve bu konuda kararın açık olduğu tarafımıza bildirmişlerdir."

Sezer, 16 Mart tarihinde gece saat 01.00 sularında Saadet Partisi İlçe Gençlik Kolları'nın belediye billboardlarına afiş asmasının, AK Parti Gençlik Kolları'ndan bir grup genç tarafından engellendiğini, zabıtanın sözlü ve fiile saldırılarıyla bilboard ve afişlerinin yırtıldığını ileri sürdü. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına gidilerek şikayetçi olduklarını belirten Sezer, şunları kaydetti: "Biz Başiskeleli gençlerimizin hangi partili olursa olsun karşı karşıya gelmelerine müsaade etmemek adına gençlik kollarımızı sahadan çekerek herhangi bir tartışma ortamına girmemelerini ve sabırlı olmaları konusunda gerekli uyarıları yaptık. Ancak gördük ki, yalnızca billboardlar değil tüm afişlerimiz, bayraklarımız ve pankartlarımızın kesilip yerlere atıldığını üzülerek müşahede ettik. Şu anda Hüseyin Ayaz’ın tüm afiş ve pankartları şehrin her tarafını işgal etmektedir. Biz sandığa ve milletin iradesine inanan bir siyasi parti olarak hukukun üstünlüğü çerçevesinde Hüseyin Ayaz’ın afişlerinin de teminatıyız. Mülki İdare sorumlularımızdan adli kurumlarımızdan hukuk çerçevesinde pankart ve afiş güvenliği talep ediyoruz."


CİHAN

Yorumlar