Ritzel: Diyabetli hasta bilinçli olmalı

Münih Schwabing Kliniği Diyabet Bölümü Başkanı Başhekim Prof. Dr. Robert Ritzel, “Diyabet hastalığında hastanın, hastalığı konusunda bilinçli olması diğer hastalıklara göre çok daha önemlidir.

Google Haberlere Abone ol
Ritzel: Diyabetli hasta bilinçli olmalı

Münih Schwabing Kliniği Diyabet Bölümü Başkanı Başhekim Prof. Dr. Robert Ritzel, “Diyabet hastalığında hastanın, hastalığı konusunda bilinçli olması diğer hastalıklara göre çok daha önemlidir.” dedi.

Türkler için düzenlenen diyabet kursunda konuşan Almanya’nın tanınmış diyabet uzmanlarından Prof. Dr. Ritzel, “Şeker hastaları hastalıkları hakkındaki bilgileri oranında, yaşam kalitesine sahip olurlar. Bilgili olanlardan gizli şekeri olanlar tam diyabet olmalarını geciktirebilirler, aynı şekilde hapla şeker ayarını düzenleyenlerin de ensülin iğnesine geçmeleri çok uzun seneler sürebilir.” dedi.

Sadece hastalığın ne olduğunu bilmenin yeterli olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Ritzel, “Özellikle sağlıklı beslenme ve hareket konusunda öğrenilenlerin tam olarak uygulanması çok önemlidir.” diye konuştu. Diyabet Diyet Merkezi Müdürü Hedwig Rauch ise diyabette sağlıklı beslenmenin önemini vurgularken. “Sağlıklı beslenme ve hareket diyabetin yarı yarıya tedavisi demektir.” şeklinde konuştu. Yeterli Almanca bilmeyen birinci nesle yönelik olarak hazırlanan ve üç gün süren kursta tüm konuşmalar tercümanlar kanalıyla anında Türkçeye çevrildi. CİHAN

Yorumlar