POTA, Polatlı’yı Türkiye’ye tanıtacak

Ankara’nın Polatlı Belediyesi tarafından kurulan, Polatlı Tanıtım Ajansı (POTA), ilçeyi Türkiye’ye tanıtacak.Belediye, şehrin tarihi ve turist değerlerini ekonomiye kazandırmak için çalışma başlattı.Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya,...

Google Haberlere Abone ol
POTA, Polatlı’yı Türkiye’ye tanıtacak

Ankara’nın Polatlı Belediyesi tarafından kurulan, Polatlı Tanıtım Ajansı (POTA), ilçeyi Türkiye’ye tanıtacak.

Belediye, şehrin tarihi ve turist değerlerini ekonomiye kazandırmak için çalışma başlattı.

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, ilçenin en büyük eksikliğinin elindeki değerleri, potansiyelini ve tarihi değerlerini tanıtamaması olduğunu, POTA’nın bu eksiği gidereceğini söyledi. Yıldızkaya, “Polatlımızın en büyük eksikliklerinden birisi elindeki değerleri, potansiyeli ve tarihi mirasını tanıtamamasıdır. Bu eksikliğin giderilmesi için Polatlı Tanıtım Ajansı kurma çalışmalarına başlamış bulunuyoruz.” dedi. Şehrin tarihi, kültürel ve sosyal değerlerine olan ilginin Pota ile artacağını dile getiren Başkan Mürsel Yıldızkaya, turizmin gelişmesi için ciddi bir adım olacağını düşündüklerini ifade etti.

Sakarya Meydan Muharebesi alanının Milli Park alanı çalışmasına değinen Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya şunları söyledi: “Bu çerçevede Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile yürütülen çalışmalarla Sakarya Savaşı'nın geçtiği bazı yerlerin milli park ilan edilmesi de söz konusu. Bazı alanların milli park ilan edilmesi ile bazı altyapı çalışmaları hızlanacak, müzeler kurulacak ve turizm potansiyelimiz artacaktır.”

Başkan Yıldızkaya ayrıca panoramik müze inşaatının en kısa zamanda tamamlanıp turizme kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar