PAÜ’ye 17 türde bin 560 ağaç dikilecek

Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Kınıklı Kampüsü’ne ağaçlandırma projesi kapsamında 17 türde bin 560 ağaç dikilecek.

Google Haberlere Abone ol
PAÜ’ye 17 türde bin 560 ağaç dikilecek

Pamukkale Üniversitesi(PAÜ) Kınıklı Kampüsü’ne ağaçlandırma projesi kapsamında 17 türde bin 560 ağaç dikilecek.

PAÜ’de ağaç dikme kampanyası başladı. Rektörlük önünde ve Morfoloji yolu üzerinde açılışı yapılan ağaç kampanyasına Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kaplan, PAÜ Genel Sekreter Prof. Dr. Kenan Çoyan, öğretim elemanları ve idari personel katıldı. Bağış karşılığında diktikleri ağaçlara adları verilen kampanyada, ilk ağacı Rektör Bağcı dikti.

Üç yıldır ağaç dikme faaliyetini sürdürdüklerini belirten Rektör Bağcı, geçen sene bin 700 civarında ağaç dikimi olduğunu, bu yıl ise sene sonuna kadar bin 500 civarında ağacın dikileceğini ifade etti. Bu kez fidan değil ağaç dikerek yola çıktıklarını belirten Bağcı, “Kısa zamanda ağacı dikenler dikili ağacı olduğunu görsünler istedik.” dedi.

Rektör Bağcı, konuşmasının ardından adının yazılı olduğu ilk ağacı dikti. Daha sonra öğretim elemanları ve idari personel Rektörlük önüne ağaç diktiler. Himalaya sediri, doğu çınarı, gülibrişim, kırmızı yapraklı süs eriği, erguvan, salkım söğüt, limon servi, katalpa, melez servi, dişbudak, lake, oya, ıhlamur, tespih ve mavi ladin olmak üzere 17 tür bin 560 ağacın dikimi yılsonuna kadar devam edecek. CİHAN

Yorumlar