Para sayma makinesi ile toplantı yapan Vural: Bu fiili bir darbedir

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısına, para sayma makinesi ile simit getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Para sayma makinesi ile toplantı yapan Vural: Bu fiili bir darbedir

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısına, para sayma makinesi ile simit getirdi. Adli kolluk yönetmeliğinde yapılan değişikliğe tepki gösteren Vural, “Anayasa'ya ve kanunlara aykırıdır. Fiili olarak bir darbedir. Anayasal suçtur.” ifadelerini kullandı.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP’li Vural, para sayma makinesini kürsünün yanına bıraktı. Konuşmasında, genel olarak yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendiren Vural, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Adli kolluk düzenlemesine tepki gösteren Vural, şöyle devam etti: “Adli kolluk doğrudan doğruya hukuk devletine ve yargıya darbedir. Anayasa'ya ve kanunlara aykırıdır. Fiili olarak bir darbedir. Anayasal suçtur. Bu anayasal suça imza atanlar, yönetmeliğe imza atanlar, doğrudan doğruya soruşturmaların ve yolsuzlukların üstünü kapatmak isteyen bir iradedir. MHP olarak tutuklu vekillerle ilgili hiçbir girişimin içinde olmayacağız. Adam gibi adli kolluk yönetmeliğine neden darbe vurduğunu açıklayacaksın. Hangi hukukmuş. Bu hukuk tanımayan çete anlayışı ile yönetilen bir hükümetin bu çerçevede, ‘Şunu yapalım’ demesi, tamamen bunlarla ilgili operasyon ve gündemin üstünü örtmek amacıyla BDP aracılığı ile yaptığı bir tezgahtır. O konuşma, BDP’nin tehdidi ile yapılmıştır. Biz tutuklu vekillerle ilgili hiçbir görüşmenin içinde olmayacağız. Bülent Arınç, bunlarla uğraşacağına, kendilerinin yaptıkları hukuksuzluklara karşı ne yaptığını açıklasın. Eğer çok hukuk ve adalet diyorsanız soruşturmayı sürdüren polis şeflerini iade ediniz. Eklediğiniz savcıları geri alınız. Adli kolluk yönetmeliğini geri alınız.”
CİHAN

Yorumlar