Özoğuz yoksulluk nedeniyle göç edenleri yalnız bırakmak istemiyor

Almanya'da Federal Hükümette Uyumdan Sorumlu Bakan Aydan Özoğuz, yoksulluk göçüne siyasi çözüm arıyor.

Google Haberlere Abone ol
Özoğuz yoksulluk nedeniyle göç edenleri yalnız bırakmak istemiyor

Almanya'da Federal Hükümette Uyumdan Sorumlu Bakan Aydan Özoğuz, yoksulluk göçüne siyasi çözüm arıyor. Bakan Özoğuz dün Duisburg ve Ratingen’de bu konuda temaslarda bulundu. Önce Duisburg kentinde Belediye Başkanı Sören Link (SPD) ile görüşen Aydan Özoğuz burada yoksulluk göçü hakkında konuştu. Görüşmeye SPD Duisburg Milletvekili Mahmut Özdemir de katıldı. Özoğuz ardından yoksulluk göçüyle ilgili sorunları ve bu sorunların çözümü için üretilen projeleri yerinde takip izledi.

Konuya ilişkin Cihan'a konuşan Özoğuz yoksulluk göçüyle mücadele konusunda özellikle belediyeleri ve kent yönetimlerini büyük zorlukların beklediğini söyledi. Özoğuz bazı ev sahiplerinin yoksulluk nedeniyle göçen insanların durumlarını istismar etmelerinin de doğru olmadığını vurguladı. Bazı bölgelerde ev sahipleri bakımsız dairelerini tamir etmeden yoksul göçmenlere kiralıyorlar. Bu durum ise bu insanların kötü yaşam şartlarının yanında sağlık sorunlarıyla da karşılaşmalarına neden olabiliyor. Zira bu bakımsız evlerin birçoğunu küf kaplamış durumda.

Siyasetin de bu konuya çare bulmaya çalışması gerektiğini ifade eden Özoğuz, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde çıkarılan yeni imar yasasının da bu konudaki doğru adım olduğunu ve bu yasanın gidişatına bakılması gerektiğini vurguladı. Eyaletin yeni imar yasasında ev sahiplerine büyük yükümlülükler düşüyor. Örneğin başkalarına kiraladıkları dairelerde kayıtlı olduğundan fazla insanın olması ve kayıtlı olanların haricinde insanın yaşamasının ortaya çıkması durumunda ev sahiplerine 50 bin Euro’ya kadar para cezası kesilebilecek.

Aydan Özoğuz Duisburg'un ardından da Ratingen'e gitti. Burada işadamları derneği ile görüşen Özoğuz, ardından Marmara Gıda şirketini ziyaret ederek, burada meslek eğitimi alan gençlerle buluştu. CİHAN

Yorumlar