'Orff Eğitimi' progranının ikincisi yapıldı

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kayseri Gençlik Merkezi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Etkinlikleri Kulübü ile Gölge Farklı Gelişen Çocuk Gençlik ve Spor Eğitim Merkezleri Derneği tarafından ortak yürütülen Orff Eğitimi ve Orff Eğitici Eğit.

Google Haberlere Abone ol
'Orff Eğitimi' progranının ikincisi yapıldı

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Kayseri Gençlik Merkezi, Gençlik Hizmetleri ve Spor Etkinlikleri Kulübü ile Gölge Farklı Gelişen Çocuk Gençlik ve Spor Eğitim Merkezleri Derneği tarafından ortak yürütülen Orff Eğitimi ve Orff Eğitici Eğitimi programının ikincisi yapıldı.

Yaklaşık 2 ay sürmesi planlanan projeyle ilgili bilgi veren koordinatör Seyit Nakit, yaptığı açıklamada, "Orff Metodu, çocuklara temel müzik eğitimi vermek için çocuğun alışık olduğu elemanları kullanarak tamamen doğal yolla öğrenmeyi teşvik eden, Carl ORFF tarafından geliştirilen bir metottur. Bu metodun en temel öğesi, dans, müzik, konuşma, dil, vücut ve hareket birlikteliğidir. Bizde bu metoddan yola çıkarak Kayseri'de bir ilki gerçekleştirmek istedik. Otistik ve down sendromlu gençlerimiz ile bu gençleri eğitebilecek eğitimciler yetiştirmek amacıyla Orff Eğitimi ve Orff Eğitici Eğitimi projesini tasarladık. Bu proje ile İstanbul'da uzun yıllar Orff Eğitimi ve Eğitici Eğitimi programları düzenlemiş Hakan Sezgin hocamızın bilgi ve deneyimlerinden faydalandık. Proje kapsamında Kayseri de ikamet eden otistik ve down sendromlu çocuk ve gençlerimiz ile ve ilimizde görev yapan 15 özel öğretim eğitmenine orff eğitimleri verdiriyoruz” dedi.

Seyit Nakit, amaçlarının Zihinsel Yetersiz Çocukların topluma kazandırılması, aileleri ile olan iletişim düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, taklit ve keşfetmenin, doğaçlama ve müzik yazarlığına yol açması ile aktif bir şekilde öğrenmeyi sağlamak olduğunu söyledi. Nakit, “Ayrıca eğitimci gençler proje kapsamında alacakları ORFF Eğitimi ile ilimizde faaliyet gösteren özel eğitim kurumları ile işbirliği yaparak zihinsel yetersiz gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayacak, proje sonunda kendilerine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından eğitmen sertifikası verilecektir, bu sayede onlarda sahada yer alacaklar" diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar