ÖĞ-DER: Öğrenci kalitesi düştü, öğretmene saygı azaldı

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, zaman geçtikçe öğrenci kalitesinin düştüğünü, diğer taraftan her geçen gün öğretmene olan saygının da azaldığından yakındı.Eğitim döneminin sona ermesi nedeniyle...

Google Haberlere Abone ol
ÖĞ-DER: Öğrenci kalitesi düştü, öğretmene saygı azaldı

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, zaman geçtikçe öğrenci kalitesinin düştüğünü, diğer taraftan her geçen gün öğretmene olan saygının da azaldığından yakındı.

Eğitim döneminin sona ermesi nedeniyle yazılı değerlendirme yapan ÖĞ-DER Genel Başkanı Hamdi Sürücü, toplumun mimarı olan öğretmene, kaybettiği itibarın yeniden kazandırılması ve eğitim öğretimde yeniden öze dönülmesini talep etti. Yorucu bir maratonun ardından 17,5 milyon öğrenciyle birlikte 800 bini aşkın eğitimcinin yaz tatiline girdiğini belirten Sürücü, ailelere tavsiye bulunarak, şöyle dedi:

"Veliler, öğrencilerin zayıflarından telaşa kapılıp onları cezalandırmak yerine, içinde bulunulan durumun nedenini anlamaya çalışmalı, öğrencilerle konuşma yoluna gidilmelidir. Çocukların gezmeye, oynamaya, eğlenmeye elbette ihtiyacı vardır. Ancak unutulmamalıdır ki 'tatil' demek hiç bir şey yapmamak, zamanı boşa geçirmek değildir, olamaz da. Bunun için de evlatlarımız bu yaz tatilinde düzenli olarak kitap okumalı ve varsa eğer ihtiyaç Kur'an kurslarına gönderilmelidir. Bu konuda aileler olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yapamaya çalışmalı ve çocuklarımızın okuyacağı kitaplar titizlikle seçilmelidir ki bilhassa bu kitaplar, onları milli ve manevi yönden geliştirecek nitelikte kitaplar olmalıdır."

ÖĞRENCİNİN ATTIĞI YUMRUK İLE VEFAT EDEN ÖĞRETMEN

Yıllar geçtikçe öğretmene olan saygı, sevgi ve bağlılığın her geçen gün azaldığını ve öğretmenlerin adeta vasıfsız bir memur gibi muamele gördüğünü belirten Sürücü, bir hafta önce Kayseri'de öğrencisinin attığı yumruk neticesinde bir öğretmenin vefat etmesi olayını hatırlattı.

Sürücü, herkeste üzüntüye neden olan bu olayın, aslında toplumda öğretmene ve ilme verilen değerin, saygının ne kadar olduğunun somut bir göstergesi olduğunu söyledi. Sürücü, şunları ifade etti:

"’Bana bir harf öğretinin kölesi olurum’, ‘Öğretmenin vurduğu yerde gül biter’ anlayışıyla yetişen eğitimciler olarak, öğretmene atılan yumruğu kabul etmemiz asla mümkün değildir. ÖĞ-DER olarak bu tür menfur olayları şiddetle kınıyoruz. Toplumun mimarı olan öğretmene eğer saygı gösterilmiyorsa, toplum iyiden iyiye değil, bilakis adım adım felakete doğru gidiyor demektir. Bunun için bir an evvel öğretmenin kaybettiği itibar yeniden kazandırılmalıdır. Bu konuda herkes elinden geleni yapmalıdır. Unutmayalım ki öğretmenlerimiz bir ana gibidir, bir baba gibidir. Anaya babaya el kalkmayacağı gibi öğretmene de asla el kalkmaz, kalkmamalıdır."

CİHAN

Yorumlar