Of Devlet Hastanesi'nde kök hücre tedavisi uygulanıyor

Trabzon'un Of Devlet Hastanesi'nde uygulanan kök hücre tedavisi ile hastalar sağlığına kavuşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Of Devlet Hastanesi'nde kök hücre tedavisi uygulanıyor

Trabzon'un Of Devlet Hastanesi'nde uygulanan kök hücre tedavisi ile hastalar sağlığına kavuşuyor. Of Devlet Hastanesi doktorlarından Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Kadir Göde tarafından uygulanan tedavi yönteminden günde ortalama üç kişi faydalanıyor. Uzm. Dr. Kadir Göde, "Bu tedaviyi kıkırdak sorunları (aşınma ve kireçlenme), osteoartrit (kireçlenme), diz menisküs yaralanmaları, tendon yaralanmaları, ön çapraz bağ yaralanmaları, kırık iyileşmesinin bozulması gibi sorunları olan hastalara uygulamaktayız." dedi.

Uzm. Dr. Kadir Göde, tedavide kişinin kendi dokusu kullanıldığından hiçbir güvenlik endişesi olmadığına dikkat çekrek şunları söyledi: "Hastadan alınan kan özel tüplerde mekanik bir uygulama yapılarak yoğunlaştırılıyor. Tüplerde yoğunlaştırılmış kan hastanın sorunlu bölgesine enjekte edilmekte. Bu işlem hastalarda kalıcı bir tedavi sağlamakta. Günlük ortalama üç kişi tedavi görmekte. Komşu illerimiz Giresun, Rize ve Artvin'den gelen hastalarımız da bulunmakta. Tedavi gören hastalarımız bir gün sonra taburcu edilmekte."

Kök hücre tedavisi gören Dursun Ali Piral, "Bu tedaviyi bir komşumuzdan duydum. Faydalı olduğunu söyledi ve ben de tedavi görmek için buraya geldim. Komşum fayda bulduğunu söyledi. Ümit ediyorum ki ben de fayda bulurum." dedi. CİHAN

Yorumlar