Muğla'da gönül elçilerinin çalışmaları değerlendirildi

Muğla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce, "Gönül Elçileri" projesi kapsamında yürütülen kadın için mesleki eğitimin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Muğla'da gönül elçilerinin çalışmaları değerlendirildi

Muğla Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce, "Gönül Elçileri" projesi kapsamında yürütülen kadın için mesleki eğitimin değerlendirme toplantısı yapıldı. İkinci etap çalışma kapsamında bütün ilçelerde Açık Ortaokul'a 175, Açık Lise'ye 218, Mesleki Açık Lise'ye 412 kayıt yapıldı. Bunun yanısıra 137 kadın meslek edindirme kursu, Milas ilçesinde de 14 kişilik ev tipi softalık zeytin işleme kursu açıldı.

Muğla Öğretmenevi'ndeki toplantıya Vali Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve daire müdürleri katıldı. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, bugüne kadar projeyle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Güvençer ise bir önceki toplantıda hedef koyduğunu hatırlatarak, bugün gelinen noktayı değerlendireceklerini söyledi. Güvençer, "Gönül Elçileri programı, hem taşıdığı maksadı hem bir ucunda devletin ve bir ucunda sivil toplum örgütlerinin olması, devletin her zaman olduğu gibi yönlendirici fonksiyonunu ifa etmesi anlamında hem de sahada bu işe gönül vermiş vatandaşlarımızın, özellikle hanımlarımızın katkılarıyla belki de Türkiye Cumhuriyeti coğrafyasının, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük gönüllük organizasyonu. Bunu bir avantaja çevirmeliyiz. Çok rahatlıkla ülkenin en büyük gönüllülük organizasyonu olarak tanımladığımız bu faaliyeti, gönül elçiliği programına dönüştürme sorumluluğu var. Hâlâ pek çoğumuz, gönül elçilerimizle birebir diyaloğa geçmiş durumda değiliz. İlk düşünmemiz gerekenlerden birisi, gönül elçilerini biraz daha işin içine sokmanın cevabıdır. Gönül Elçileri projesini sadece tanıtmak, kayıtlarını yapmak yeterli değil, takibini de yapmalıyız. İkinci ayağının tanıtım görevini yerine getirdik, olabildiğince çok sayıda kişiye ulaştık. Elde ettiğimizden başarıdan mutlu olmalıyız." dedi.

Konuşmaların ardından Vali Güvençer başta olmak üzere kaymakamlar, yaptıkları çalışmalardan dolayı eşlerine çiçek takdim etti. CİHAN

Yorumlar