Modern Evliya Çelebi Saim Orhan Konya'dan dünyaya ayna tuttu

Samanyolu Televizyonu'nun ilgiyle izlenen gezi belgeseli Ayna programının yapımcısı Saim Orhan, program çekimleri sırasında yaşadığı destansı hatıraları Konyalılarla paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Modern Evliya Çelebi Saim Orhan Konya'dan dünyaya ayna tuttu

Samanyolu Televizyonu'nun ilgiyle izlenen gezi belgeseli Ayna programının yapımcısı Saim Orhan, program çekimleri sırasında yaşadığı destansı hatıraları Konyalılarla paylaştı. Sema Dostluk ve Diyalog Derneği'nin düzenlediği programda konuşan Orhan, "Allah ve Rasulünü dünyaya tanıtmaktan başka bir gayesi olmayan hizmet erlerine hakaret etmek büyük bir hezeyandır, bühtandır. Haşhaşi, hain, ihanet şebekesi, çete, örgüt gibi hakaretleri vicdanlar kabul etmez." dedi.

Türkiye televizyonlarının Evliya Çelebisi Saim Orhan, Mevlana Üniversitesi Spor ve Kongre Merkezi'nde konuştu. Samanyolu Televizyonu'nun ilgiyle izlenen programı Ayna'nın yapımcısı ve sunucusu Saim Orhan, programın ilk gününden bu yana çekim yapmak için gittiği ülkelerde şahit olduğu destansı hatıraları salonu dolduran 6 bine yakın Konyalı ile paylaştı. Bosna Hersek'ten Kazakistan'a, Tayvan'dan Sudan'a, Kenya'dan Ameraka'ya, Brezilya'dan Vietnam'a, Danimarka'dan Güney Afrika'ya, Peru'dan Gronland'a kadar çekim yapmaya gittiği her yerde fedakar Anadolu insanının yaptığı eğitim ve kültür yatırımlarıyla karşılaştığını anlattı. "Adı sanı bilinmeyen ülkelere gidip tek başlarına Anadolu kültürünü, islam inancını bizzat yaşayarak gösteren adanmış ruhlu kardeşlerimiz, bütün zorluklara göğüs gererek geri adım atmadı." diyen Orhan, Afrika'da, uzak doğuda, güney Amerika'da, buzullarda hizmet için koşturan Anadolu gençlerinin karşılaştıkları zorluklara 'biz buraya dönmeye değil ölmeye geldik' diyerek sebat ettiklerini anlattı.

Saim Orhan, programın sonunda Ayna çekimleri için gittiği ülkelerden Türkiye'ye, Konya'ya lise veya üniversite eğitim görmeye gelen öğrencileri sahneye çağırdı. Alkışlarla sahneye çıkan misafir öğrenciler adına konuşan Suriyeli Muhammed Ali, dünyanın değişik bölgelerinde yaşayan mağdurlara sahip çıkan Türk insanına, Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür etti ve "Allah ne güzel vekildir ve dost olarak Allah yeter" dedi. Sahneye daha sonra çocukları hizmet için yurtdışına gurbete giden iki anne çıktı. Evlatları dünyanın dört bir yanında Allah rızası için hizmet eden anneler, bu mukaddes hizmete edilen hakaretlerin gönüllerini kırdığını gözlerini yaşarttığını belirterek, hakaret sahiplerine haklarını helal etmeyeceklerini söyledi.

Program, Allah rızası için evlatlarını yurtdışına gönderen bütün fedakar anne-babalar adına sahneye çıkan iki gözü yaşlı anneye ve eğitim için Konya'ya gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere çiçek verilmesiyle sona erdi.

CİHAN

Yorumlar