Miniklerin atık malzemelerden defilesi

Miniklerin, poşet, gazete ve bulaşık bezi gibi atık malzemelerden hazırladığı kostümleri tanıttığı defile ilgi çekti. Defilede en büyük ilgiyi ise plastik tabaklardan yapılan gelinlik gördü.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce Evliya...

Google Haberlere Abone ol
Miniklerin atık malzemelerden defilesi

Miniklerin, poşet, gazete ve bulaşık bezi gibi atık malzemelerden hazırladığı kostümleri tanıttığı defile ilgi çekti. Defilede en büyük ilgiyi ise plastik tabaklardan yapılan gelinlik gördü.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce Evliya Çelebi İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen defilede, Hacılar Seher Vuslat Aytemiz Ortaokulu'ndan 20 öğrenci, kostümleri tanıttı. Defilenin sonunda Kırıkkale Valisi Ali Kolat, gelinlikli öğrencinin duvağını açtı. Kolat, "İnsanoğlu yaşadığı yeri, işini, çevresini, suyunu ve havasını temiz tutmaz ise boğulacak bir noktaya gelinebilir." dedi.

Türk milletinin örfünde, geleneklerinde ve inancında çok güzel sözlerin olduğunu anlatan Kolat, "Temizlik imandandır. Aslan yattığı yerden belli olur gibi buna benzer güzel sözlerimiz var. Bu anlamda her şeyden önce temiz olmayı temiz kalmayı, kirli olmayı ve kirli kalmayı birbirinden ayırabilirsek iyi bir yaşanabilir çevre kurmuş oluruz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar