Minik Ece'nin yakınları olayda ihmal olduğunu savundu

Sirkeci'de arabalı vapura bindiği sırada aracın denize düşmesi sonucu meydana gelen kazada ölen 5 yaşındaki Ece’nin cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındı.

Google Haberlere Abone ol
Minik Ece'nin yakınları olayda ihmal olduğunu savundu

Sirkeci'de arabalı vapura bindiği sırada aracın denize düşmesi sonucu meydana gelen kazada ölen 5 yaşındaki Ece’nin cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Ece’nin dedesi, halatın bağlanmadığını duyduklarını, olayda ihmal olduğunu söyledi.

Kaza dün Sirkeci’deki arabalı vapur iskelesinde meydana gelmişti. 3 kadın ile 5 yaşındaki Ece'nin bulunduğu otomobil, Sirkeci’den Harem’e giden arabalı vapura binerken denize düşmüş,
Ece Su Yılmaz, hayatını kaybetmişti. Yakınları bugün minik Ece’nin cenazesini almak için Adli Tıp Kurumu’na geldi.

Ece’nin dedesi İbrahim Yılmaz, haberi otobüste yolculuk yaparken aldığını söyledi. Gözyaşlarını tutamayan Yılmaz konuşmakta zorlandı. Yılmaz ailesinin yakınlarından Fevzi Delibaş, “Eşime duyurmamak için elimden geleni yaptım. Ama gazeteler televizyonlar yazınca gördü. Ben de dedim ‘Ece işte.’ Oğlum aramıştı ‘Aydın’ın çocukları denize uçmuş’ dedi. Nasıl olduğunu tam bilmiyoruz.” dedi. Önlem alınmadan feribotun hareket ettirildiğini savunan Delibaş, bu duruma tepki gösterdi.

“Halat takılı değilmiş” diyen aile fertleri, “Sırf acele etmek için. Böyle bir şey var. Ortalıktan duyduğumuz şey.” diye konuştu. Dede Yılmaz, tamamen ihmal olduğunu iddia eti.

Dede Yılmaz, “Ece’nin anneannesi komadaymış, teyzelerinin durumu iyi. Anneyi de şoktan dolayı uyutuyorlar.” dedi.

Türkiye’de ne demokrasi ne insan haklarının olduğunu kaydeden Yılmaz, “Özelleştirme özelleştirme. Duyduğuma göre özel bir feribotmuş. Biz çok para kazanacağız insan hayatı önemli değil.” ifadelerini kullandı.

Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerin ardından minik Ece’nin cenazesi buradan alındı. Ece’nin ikindi vakti toprağa verileceği belirtildi.


CİHAN

Yorumlar