Milli yas nedeniyle Kahramanmaraş’ta bayraklar yarıya indirildi

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle 3 günlük yas ilan edilmesi üzerine Kahramanmaraş’ta da bayraklar yarıya indirildi, camilerden, hayatını kaybeden işçiler için sela okutuldu. Soma faciası sonrası, Başbakanlık tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Milli yas nedeniyle Kahramanmaraş’ta bayraklar yarıya indirildi

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle 3 günlük yas ilan edilmesi üzerine Kahramanmaraş’ta da bayraklar yarıya indirildi, camilerden, hayatını kaybeden işçiler için sela okutuldu.

Soma faciası sonrası, Başbakanlık tarafından ülke genelinde 3 günlük yas ilan edilmesinin ardından, Kahramanmaraş Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü binalarının yanı sıra Atatürk anıtı ve Kale’deki Türk bayrakları yarıya indirildi. Şehirdeki camilerden öğle namazını müteakiben ölen işçiler için sela okutuldu.

TAKSİYE SİYAH KURDELE BAĞLADI

Bu arada, facia haberinin ardından Kahramanmaraş’ta taksi şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan 5 çocuk babası Yalçın Fıstık (50), otomobiline siyah kurdele bağladı. Fıstık, aracın arka camına ‘Madenci kardeşlerimiz acınızı paylaşıyoruz, başımız sağ olsun’ yazdırdı.

Maden ocağında mahsur işçilerin tamamı kurtarılana kadar yazı ve kurdelenin taksinin üzerinde kalacağını belirten Fıstık, şöyle konuştu: “Manisa’da olan maden kazasından dolayı Türkiye acı bir yasa boğulmuştur. Ben de kendi payıma arabama siyah kurdele bağlayarak baş sağlığı diliyorum. Umarım bundan sonra acı haber gelmez, Türkiyemizin başı sağ olsun. Maden ocağındaki tüm işçiler kurtulana kadar arabam bu şekilde kalacak. Acılarını ortak olmaya çalışıyorum.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar