Midyat’ta çıkan olaylarda 3 gösterici yaralandı

Mardin’in Midyat ilçesinde Lice olaylarını protesto etmek için bir araya gelen grup polisle çatıştı. Olaylarda 3 göstericinin silahla yaralandığı iddia edildi. Cumhuriyet Mahallesi’nde bir araya gelen kalabalık grup, çöp konteynırları...

Google Haberlere Abone ol
Midyat’ta çıkan olaylarda 3 gösterici yaralandı

Mardin’in Midyat ilçesinde Lice olaylarını protesto etmek için bir araya gelen grup polisle çatıştı. Olaylarda 3 göstericinin silahla yaralandığı iddia edildi.

Cumhuriyet Mahallesi’nde bir araya gelen kalabalık grup, çöp konteynırları devirerek yola barikat kurdu. Yüzleri maskeli grup, aynı mahallede bulunan sağlık ocağına molotof bombası attıktan sonra camlarını kırdı. Slogan atan gruba kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldığı iddia edildi.

Olaylara müdahalede bulunan güvenlik güçleri ile göstericiler çatıştı. Olaylar sırasında korucuların da polise destek olmak için mahalle aralarında dolaştığı görüldü. Yaşanan olaylarda Müşerref A. (43), Y. A.(22) ve M.A. (17) yaralandı. Midyat Devlet Hastanesi’nde yapılan müdahalelerin ardından yaralılar Mardin’e sevk edildi.

İlçede güvenlik önlemlerini arttıran polis, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. CİHAN

Yorumlar