MHP'li Şandır: Devletin Mut'a hizmet ve yatırım borcu var

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, şimdiye kadar Mutluların devletten gereken hizmeti ve yatırımı alamadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li Şandır: Devletin Mut'a hizmet ve yatırım borcu var

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, şimdiye kadar Mutluların devletten gereken hizmeti ve yatırımı alamadığını söyledi.

Şandır, Göksu Irmağının akıp gittiğini ve Mut ilçesinin Sakız, Burunköy, Diştaş köyünün buna rağmen susuzluktan kırıldığını kaydetti.

Mut Belediyesi tarafından kutlama programı düzenlendi. İlçede ilk defa yerel seçimlerde MHP’ den bir belediye başkanı seçilen Nebi Yılmaz, ilçe başkanı Mehmet Özkan ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır vatandaşların tebriklerini kabul etti.

Cumhuriyet meydanında düzenlenen programda konuşan Mehmet Şandır, 10 yıldır çok uğraşlarına rağmen barajı yaptıramadıklarını belirterek, ”Sulama projesin 20 yılı geçti tamamlanmadı. Bunu kesinlikle ifade ediyorum, Türkiye Cumhuriyeti Mut’a borçludur. Eğer bu sulama sistemi bitmiş olsaydı, bu boz toprak altına dönerdi. Her taraf kayısı bahçesi olurdu. Ama bir türlü bu sulama sistemini bitirtemediler. Göksu’nun üzerine bir baraj yaptıramadılar. Ben vermiş olduğunuz kararın önemini anlatmak için bunları söylüyorum. Yoksa geçmişi suçlamak için değil.” diye konuştu

Mutluların, 30 Mart yerel seçimde yerel yönetimi Milliyetçi Hareket Partisi ve onun başkanı Nebi Yılmaz’a emanet ettiğini hatırlatan Şandır, ”Artık Türkiye Cumhuriyeti'nden biriken hizmet alacağınızı başkanımız Nebi Yılmaz’dan tahsil edebilirsiniz. MHP’nin belediyecilik anlayışı, yalnız kaldırım yapmak değil. Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 10, Mersin’de ise yüzde 20. Eğer tarımı ayrı tutarsak işsizlik oranı yüzde 40. MHP'nin belediyecilik anlayışı içerisinde işsizliğin her sorununa çözüm üretmektir vardır. Sizlerin destekleri ile bunları gerçekleştireceğiz. 5 yıl sonra Mut farklı bir şehir olacaktır.” şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar