MHP adayı Altunbaş: Kubbede hoş bir seda bırakmak istiyorum

Nevşehir’in Nar beldesinden MHP Belediye başkan adayı Bilal Altunbaş, beldesine vefa borcunu ödeme adına adaylığını koyduğunu, başkan seçildiğinde ise genç, dinamik ve bilgili kadrosuyla kubbede hoş bir seda bırakmak istediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
MHP adayı Altunbaş: Kubbede hoş bir seda bırakmak istiyorum

Nevşehir’in Nar beldesinden MHP Belediye başkan adayı Bilal Altunbaş, beldesine vefa borcunu ödeme adına adaylığını koyduğunu, başkan seçildiğinde ise genç, dinamik ve bilgili kadrosuyla kubbede hoş bir seda bırakmak istediğini belirtti.

Beldenin önde gelen insanları ile partisinin il ve belde teşkilatlarının teveccüh göstererek teklif getirdiklerini kaydeden Altunbaş, bunun sonucunda öncelikle doğup büyüdüğü beldesine vefa borcunu ödemek amaçlı olarak kabul ettiğini ifade etti. 3-4 ay boyunca 21 yıllık esnaflık hayatını bırakarak, ekibiyle birlikte çok yoğun bir tempoda çalıştığını anlatan Altunbaş, halkın huzuruna projeleri ile çıktığını ve büyük bir teveccühle karşılandığını anlattı.

Belediyecilikte, “Ben yaptım, oldu” anlayışını yıkarak, istişareye dayalı, halkın görüşünü alarak bir yönetimi hakim kılmayı vaat ettiğini ifade eden Altunbaş, “Kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi kucaklayan, bana oy veren veya vermeyen diye insanları ayırmadan, şeffaf ve hesap verilebilir, kaynakları yerli yerinde kullanarak israftan kaçınarak hizmet götüreceğiz. İlkeli, seviyeli ve dürüst bir belediyecilik yapacağız. Genç, dinamik ve bilgili kadromuzla kubbede hoş bir seda bırakmak istiyoruz. Ben 21 yıl ticaretle uğraşıyorum. Aday olduğum gün işlerimi bırakarak sadece seçim çalışmaları yaptım. Başkan seçildiğimde de ticaretle değil sadece beldeye hizmet için çalışacağım.” diye konuştu.

Nar beldesinin 90 bin nüfusu olan il merkezine yakın, dar bir vadi içerisine sıkışmış, bir dönem şehre bağlanması bile gündeme gelen bir konumda olduğunu belirten Altunbaş, projelerini ise şu şekilde sıraladı: “Şu anda 2 bin 300 seçmen ile 3 bin 800 nüfusumuz var. Yeni yapılaşma alanları ile birlikte 5 yıl sonraki seçimde 3 bin 500 civarında seçmen ile 5-6 bin civarında nüfustan bahsedebiliriz. Yeşilliklerle kaplı doğal bir vadi içerisinde insanlarımızın bahçeleri, tarlaları var. Burada tarımsal sulama sorunu yaşanıyor. İçilebilir suyu gelecek kuşaklara da bırakmak adına tarımsal sulamada kullandırmayacağız. Bunun yerine arıtma tesisinden çıkan suyu yapacağımız projeyle tarımsal sulamada kullanmak istiyoruz. Kadınlarımız ürettikleri doğal, organik tarımsal ürünleri veya elleriyle yaptıkları dantel-nakış gibi ürünleri değerlendiremiyorlar. Nar-Mek adı altında iş atölyeleri kurarak kadınlarımıza meslek kazandırmayı, ürettikleri ürünleri de kooperatifleşme yoluyla pazarlayarak ihracat yolunu bile açmak istiyoruz. Beldemizde mezarlıklarımızın durumu içler acısıdır. İlk yapacağımız iş, mezarlıklarımızı düzenlemektir. Aylık mutat toplanacak şekilde Halk, Kadın ve Gençler Meclisleri adı altında 3 meclis oluşturacağız. Buradan çıkan fikirleri değerlendirerek uygulanabilir olanları hizmet olarak sunacağız. Turizm, beldemize hiç gelmedi. İlk başlangıç oluşturma adına Kent Müzesi oluşturmak istiyoruz. Turizm 1-2 yılda gelebilecek bir olgu değil ama bir başlangıcında yapılması gerekiyor. Kasabamızda 300 yataklı bir otel bulunuyor. Bunların sayısını artırmayı istiyoruz.”



CİHAN

Yorumlar