Mersin Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu, Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesi nisan ayı meclis toplantısı yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu, Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirildi.

Kongre Merkezi’ndeki toplantı, saygı duruşunun ardından, yoklama ve sonrasında bir önceki tutanak özetinin görüşülmesiyle başladı.

Gündemin üçüncü maddesi olan Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamının 2013 mali yılı faaliyet raporu ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, buradaki konuşmasında 1/100 binlik planın hızlandırılması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti. Önümüzdeki günlerde çok seri bir şekilde karar verip, bu planda daha önce yapılan tartışmalarda önerilen konuların yeniden ele alınması ve değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Kocamaz, bakanlığa verilen ve onaylanmak üzere olan 1/100 binlik planda yeni bir organize sanayi bölgesinin bulunmadığını söyledi.

Bu nedenle şu anda yatırımcıya Mersin’de yer bulunmadığı gibi bununla ilgili bir planlamada öngörülmediğini hatırlatan Kocamaz, "Konuyla ilgili bazı çalışmalar yapmak gerekiyor. Bu tür konularda toprak kurulu ile ilgili bazı sıkıntılar da ortaya çıkabiliyor. Bir ay içerisinde sizlerle ve sivil toplum örgütleriyle yeniden bir araya gelip yol haritası çizeceğiz. 1/5000’lik planla ilgili de, 1/100 binlik planın dışında buna özel bir zaman ayrılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı, daha sonra komisyon üyelerinin seçimiyle devam etti.
Gündemin diğer maddeleri olan Tarihi Kentler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Avrupa Tarihi Kentler Birliği ile Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye seçiminin, bir sonraki Meclis Toplantısı’na bırakılmasına oy birliği ile karar verildi.

Belediye Meclis Toplantısı’nda ayrıca adres ve numaralandırmaya ilişkin görevlerin, belediye meclis kararı ile ilçe belediyelerine devredilmesi ile ilgili teklifin görüşülmesi oy çokluğu ile kabul edildi.
CİHAN

Yorumlar