Melikgazi'nin 3 boyutlu kent modeli oluşturuluyor

Melikgazi Belediye Başkanı Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesinin üç boyutlu kent modelinin oluşturulması için proje çalışmalarına başlanıldığını bildirdi. 3 boyutlu kent modelinin oluşturulması için proje yazılım desteği...

Google Haberlere Abone ol
Melikgazi'nin 3 boyutlu kent modeli oluşturuluyor

Melikgazi Belediye Başkanı Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesinin üç boyutlu kent modelinin oluşturulması için proje çalışmalarına başlanıldığını bildirdi.

3 boyutlu kent modelinin oluşturulması için proje yazılım desteği sağlandığını ve bilgisayar ortamına aktarılacağını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, yine ilçe sınırları içerisinde yer alan bina, bina yüksekliği, ağaç, yüksek gerilim hatları, yollar, kamu binaları, hastane ve eğitim kurumları gibi yapıların ortofoto üretimi ile üç boyutlu hale getirileceğini belirtti. Bu çalışmanın ve projenin Türkiye’de yapılacak olan diğer çalışmalara örnek olacağını kaydeden belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Melikgazi ilçesinin yerleşim alanı itibari planlı bir yerleşim sergilemektedir. Melikgazi Belediyesi olarak teknolojik imkanları değerlendirmekte ve kullanmaktayız. Gelişmeleri takip etmekteyiz. Melikgazi halkına fayda sağlayacak onların çalışmalarına kolaylık sağlayacak her çalışmayı değerlendiriyor ve yerine getiriyoruz. Melikgazi ilçesinin üç boyutlu kent bilgi sistemi ve kent modelini oluşturarak çok yönlü bir çalışma gerçekleştireceğiz. Bu çalışma ile hem imar çalışmalarında, hem planlama ve alt yapı çalışmalarında kolaylık sağlayacağı gibi Melikgazi’nin turizm, doğa, çevre, sağlık ve ekonomi gibi sektörlerine de katkı sağlayacak ve destek olacaktır. Çünkü bir şehrin tüm binaları, toprağı ve yer altındaki çalışmaları üç boyutlu olarak ekranda görebileceklerdir."

Başkan Memduh Büyükkılıç, projenin en önemli bölümünün şehir ile ilgili tüm veri bilgilerin bilgisayar ortamında birleştirilmesi olduğunu sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar