Mardin'de 'Herkes Onu Okuyor' kampanyası başladı

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) hayatıyla ilgili kitapları okumaya teşvik amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de 'Herkes Onu Okuyor' kampanyası başladı

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in (SAV) hayatıyla ilgili kitapları okumaya teşvik amacıyla düzenlenen 'Herkes O'nu Okuyor' projesi tanıtım toplantısı yapıldı.

    Mardin Teknik Elemanlar Derneği (MATEDER) binasında yapılan toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Mardin Aktif Memurlar Derneği Başkanı Abdulkadir Çelik, kampanya ile ilgili bilgi verdi. Peygamber Efendimizi hakkıyla tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği, “Herkes O’nu Okuyor” kampanyasını Türkiye genelinde başlattığını belirten Mardin Aktif Memurlar Derneği Başkanı Abdulkadir Çelik, Kampanyanın bir ayağı da Mardin’de başladığını söyledi.

    Milyonlarca insanın Hz. Muhammed’i (sav) doğru kaynaklardan okumasını sağlamak, doğru bir şekilde tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen kampanyaya katılmak isteyenlerin www.herkesonuokuyor.com sitesinden kaydını yaptırabileceğini belirten Çelik, 'Herkes O’nu Okuyor' sınavı ortaokul, lise ve yetişkinler olmak üzere 3 ayrı kategoride 2 aşmalı olacaktır. Birinci aşama sınavı Mardin’de yapılacaktır. 'Herkes O’nu Okuyor' 31 Mart-12 Nisan tarihleri arasında belirlenen günlerde ve saatlerde yapılacaktır. Bu sınavın kaybedeni yok.” dedi

    Kampanyada, ortaokul kategorisinde yazar Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’ kitabı, lise kategorisinde yazar Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz' kitabı ve yetişkinler kategorisinde M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin ‘Sonsuz Nur’ isimli eserleri okunacağını ifade eden Çelik, "Peygamber Yolu Derneği ile imzalamış olduğumuz protokol gereği bu kampanyanın ilimizdeki organizasyonu MAMDER derneğimiz tarafından yürütülecektir. Şu ana kadar bin kişi başvurdu. Bir ay için yaklaşık 30 bin kişi kayıt yaptırmasını bekliyoruz. Bu yarışmada dereceye giren 5 kişiye umre, 10 kişiye dizüstü bilgisayar, 15 mini tablet, 20 kişiye bisiklet, 63 kişiye kol saati hediye verilecek.“ şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar