Mahalleli, kanserli sayısı artınca baz istasyonunun kaldırılmasını istedi

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kasaplar mahallelerinde bulunan 2 baz istasyonuna halkın tepkisine sebep oldu. Mahalle sakinleri, baz istasyonu önünde toplanarak, ellerindeki kanser raporlarıyla protesto gösterisinde bulundu. "Mahallene sahip çık, susma",...

Google Haberlere Abone ol
Mahalleli, kanserli sayısı artınca baz istasyonunun kaldırılmasını istedi

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kasaplar mahallelerinde bulunan 2 baz istasyonuna halkın tepkisine sebep oldu. Mahalle sakinleri, baz istasyonu önünde toplanarak, ellerindeki kanser raporlarıyla protesto gösterisinde bulundu. "Mahallene sahip çık, susma", "Kansere hayır, sağlıklı yaşama evet", "Susma sıra sana da gelebilir" diye slogan atan öfkeli kalabalık, baz istasyonlarının kaldırılmasını istedi.

Baz istasyonlarının Kasapoğlu'nda 33 kişinin kanser olmasına sebep olduğunu iddia eden mahalla sakinlerinden Yılmaz Derin, "Baz istasyonu dikildikten sonra mahallede kanser vakalarında artış oldu." dedi. Cami imam hatibi Önder Arıkan'ın, başında çıkan tümör nedeniyle kanser tedavisi gördüğünü belirten Derin, mahallelerinde yeni Önder Arıkan'lar olmaması için bazı istasyonunun acil bir şekilde sökülerek başka bir yere taşınması gerektiğini kaydetti.

Konu ile ilgili Manavgat Kaymakamı ile görüştüklerini belirten Derin, "Baz istasyonunun sökülmesini istiyoruz. Yetkililerden cevap bekliyoruz. Eğer baz istasyonu sökülmezse yetkililer mahalle sakinleriyle muhatap olmazsa mahalle sakinleri her akşam baz istasyonu önünde 'kanser olmayacağız' nöbeti tutacağız." diye konuştu.

Emine Günay da mahallelerinde çok sayıda kanserli insanın olduğunu, bu sayının 33 olduğunu iddia etti. Seçim zamanında mahallelerinden eksik olmayan siyasileri şimdi görmek istediklerini belirten Günay, mahalle sakinleri olarak seçimden seçime hatırlanmak istemediklerini 'en zor' zamanlarda yanlarında görmek istediklerini kaydetti.

Kanser tedavisi gördüğünü belirten mahalle sakini Ahmet Sırcan ise hem prostat hem beyinde tümör tedavisi gördüğünü söyledi. Eyleme, kanser raporuyla gelen Sırcan, "Mahalleye taşındıktan sonra kansere yakalandım. Beynimde tümör var, ayrıca prostat kanseriyim. Kanser olmama bu baz istasyonları sebep oldu. Bu 2 baz istasyonunu mahallemizde istemiyoruz." dedi.

Eftan Çalışkan da mahalleye taşındıktan sonra karın bölgesinde ceviz büyüklüğünde çıkan 2 tümörle kansere yakalandığını, tedavisinin sürdüğünü söyledi. Kansere yakalanmasına mahalledeki baz istasyonunun neden olduğunu savunan Çalışkan, başka kanser vakalarının olmaması için baz istasyonlarının başka yerlere taşınmasını istedi. Baz istasyonları önünde toplanan kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar