LYS’de Serhat Dershanesi öğrencileri başarı elde etti

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı. Bu sonuçlara göre Serhat Dershaneleri öğrencileri farklı puan türlerinde Türkiye ve Kayseri başarısı elde etti. Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Türkiye 41’incisi olan...

Google Haberlere Abone ol
LYS’de Serhat Dershanesi öğrencileri başarı elde etti

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçları açıklandı. Bu sonuçlara göre Serhat Dershaneleri öğrencileri farklı puan türlerinde Türkiye ve Kayseri başarısı elde etti. Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) Türkiye 41’incisi olan Hakan Öztürk, LYS sonuçlarının açıklanması ve okul başarı puanlarının eklenmesiyle Y-YGS4’de (Yerleştirme Yükseköğretime Geçiş Sınavı) Türkiye birincisi oldu. Esra Nur Kiraz ise MF1 puan türünde Türkiye 12’inciliğini elde etti.

Serhat Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Açıkgöz, dershane öğrencilerinin 29 yıldır aynı başarıyı gösterdiğini, sadece başarılı gösteren öğrenci isimlerinin değiştiğini ifade etti. Aldıkları başarıdan dolayı öğrencileri tebrik eden Muhammet Açıkgöz, uluslararası arenada ülkemizin yerinin eğitimle değişeceğini belirterek, şunları söyledi: "Hedefimiz çağdaş, hür düşünceli, demokratik değerlere sahip çıkan, üreten, teknolojiyi kullanabilen, özetle kendisine ve milletine yararlı bireyler yetiştirmektir. Daha güzele ve daha iyiye layık olan ülkemiz, geleceğe bu misyondaki başarılı gençlerle yürüyeceği malumunuzdur. İlimizin de bu gelişmelere katkıda bulunacağı kesindir. Biz Serhat Dershaneleri olarak bu katkıyı sağlamaya kararlıyız. Bu noktada eğitim alan öğrencilerimiz 29 yıldır başarılar elde ediyor. Bu başarıları elde eden öğrencilerimiz başta olmak üzere, ailelerine, öğretmenlerine teşekkür ediyorum."

Muhammet Açıkgöz, Serhat Dershaneleri öğrencilerinin 2014 LYS’de elde ettikleri dereceleri ve isimlerini açıkladı. Sınav sonucuna göre, dershane öğrencilerin başarıları şu şekilde oldu: Özel Kılıçaslan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Hakan Öztürk, Y-YGS4’de Türkiye birincisi, Y-YGS2’de Türkiye ikincisi, Y-YGS5’de Türkiye ikincisi olma başarısını gösterdi.

Ayrıca Kayseri Fen Lisesi öğrencisi Esra Nur Kiraz, MF1 Puan türünde Türkiye 12’incisi, MF2 puan türünde Türkiye 14’üncüsü, MF3 puan türünde Türkiye 15’incisi, Yozgat Adem Karacabay Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Sümeyye Demirdöğen Y-DİL1’de Türkiye 21’incisi, Özel Yelkenoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Yavaş TS2 puan türünde Türkiye 24’üncüsü, Özel Yelkenoğlu Fen Lisesi öğrencisi Büşra Nur Kaya MF3 puan türünde Türkiye 80’incisi, Özel Kılıçaslan Fen Lisesi’nden Yunus Akdağlı TM1 puan türünde Kayseri ikincisi, Mustafa Odabaş da TM1 puan türünde Kayseri üçüncüsü oldu.

Dershane, sınavda başarılı olan öğrencilerine plaket verdi. Öğrencilerin hediyelerinin ilerki günlerde düzenlenecek programda teslim edileceği bildirildi. CİHAN

Yorumlar