Kutlu Doğum programında samimiyet konusu ele alındı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde semazenli Kutlu Doğum etkinliğinde samimiyet konusu işlendi.

Google Haberlere Abone ol
Kutlu Doğum programında samimiyet konusu ele alındı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde semazenli Kutlu Doğum etkinliğinde samimiyet konusu işlendi.

Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz.Muhammed (sas)'in kutlu doğumu münasebetiyle İskenderun Müftülüğünce Grand Plaza'da etkinlik düzenlendi. Hz. Peygamber'in doğum gününün de içerisinde bulunduğu Kutlu Doğum Haftası kutlamalarında bu yıl samimiyet vurgusu işleniyor. 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılacak etkinlikler çerçevesinde İskenderun Müftülüğü, Grand Plaza'da halka açık, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doçent Doktor Cüneyt Gökçe'nın katıldığı ‘Hz. Peygamber Din ve Samimiyet’ konulu konferans düzenledi.

Konferansa İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilcileri ve kalabalık topluluk katıldı. Ravza İlahi Grubu tarafından çalınan ilahiler eşliğinde semazen gösterisi ile başlayan konferansta, tüm katılımcılara kutlu doğum pilavı ve kırmızı karanfil dağıtıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan, "1440. yıl dönümünü kutladığımız Hz. Peygamber'in kutlu doğumunda öne çıkan konu samimiyettir. Bizim için samimiyet örneğini Peygamberimiz en güzel şekilde göstermiştir. Sizler de birbirinize karşı samimiyet gösterirseniz, dünyamız hoşgörü ve barış içerisinde huzur bulur.” dedi.

Recep Ateş tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, 'Hz. Peygamber Din ve Samimiyet’ konulu konferansını verdi.
CİHAN

Yorumlar