Konya'da Şehit Düşen Pilotlara Veda Töreni

F-4E 2020 uçağının Konya'da düşmesiyle şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı ve Kurmay Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış için Eskişehir'de tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Konya'da Şehit Düşen Pilotlara Veda Töreni

Konya'da dün planlı eğitim uçuşu yaparken azalma gösteren F4 uçağının şehit iki pilotu Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı ve Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış için vazife noktayı Eskişehir'de askeri merasim düzenlendi. Ardından memleketlerine uğurlandılar. Gözyaşları ve acı sel oldu.

Yüzbaşı Pilot Mustafa Tanış'ın benzeri merasim esnasında usul usul eşinin tabutuna yaklaştı, arkasından resminin başına geçerek eşinin resmini öpüp gözyaşlarına boğuldu...

TÖRENE NECDET ÖZEL DE KATILDI

Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapılan törene, Genel Kurmay Başkanı Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı, şehitlerin aileleri, yakınları, mesai arkadaşları katıldı. hususi ve askeri erkan, şehit aileleriyle tek tek görüşerek başsağlığı diledi.

ACILI AİLELER AYAKTA DURMAKTA ZORLANDI

Törende duygusal anlar yaşandı. Ayakta durmakta zorlanan şehit aileleri ve yakınlarını, şehitlerin mesai arkadaşları teselli ederek ayakta tutmaya çalıştı. Konya'dan uçakla getirilen şehitlerin naaşları askerlerin omzundan merasim alınana kondu. Meslektaşları, şehitleri merasim sahasında asker selamı ile karşıladı. Aileler şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarına sarılıp gözyaşı döktü.

Şehit Mustafa Tanış'ın İngilizce öğretmeni bulunan benzeri Sona Tanış, öncelikle eşinin fotoğrafına sarıldı, arkasından tabuta sarılarak Gözyaşlarına boğuldu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar