Kırsal Kalkınma Programı’nın 12. dönem başvuru çağrısı açıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından tarımsal ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla uygulanan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) 12.

Google Haberlere Abone ol
Kırsal Kalkınma Programı’nın 12. dönem başvuru çağrısı açıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından tarımsal ve kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla uygulanan Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) 12. Dönem Başvuru Çağrısı yayınlandı.

    Mudanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Şefik Çınar, tarımsal işletmelerin yeninden yapılandırılması, tarım ve balıkçılık ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yatırımların desteklenmesi amacıyla Kırsal Kalkınma Programı’nın 12. dönem başvuru çağrısının açıldığını kaydetti.

    Proje başvurularının 10 Mart’a kadar kabul edileceğini belirten Çınar, 12. başvuru çağrısının destek bütçesi 488 milyon Euro olarak belirlenmiş olup, alanlarında sunulacak 5 bin Euro’dan 3 milyon Euro’ya kadar değişen bütçedeki yatırım projelerine yüzde 50 ile yüzde 65 arasında değişen oranlarda hibe desteğinin sağlanacağını söyledi. İllerden gelen sürdürülebilir projelerin destekleneceğini kaydeden Şefik Çınar, hibe desteğinin süt işleme ve et işleme üzerine faaliyet gösteren firmaların yanı sıra yerel ürünler ve mikro işletmelerin, çiftlik faaliyetleri, kırsal turizm, kültür balıkçılığı, meyve ve sebze işleme ve pazarlama gibi alanlara sağlanacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar