Kılıçdaroğlu Başbakan olmak istiyor

Erken seçim tarihinin açıklanmasından sonra gözlerin çevrildiği CHP'den hala bir aday çıkmadı. Şu ana kadar iki milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı ancak kimse bu iki ismi şu ana kadar ciddiye almadı. Parti genel başkanının ise Cumhurbaşkanlığına adaylık konusunda kararsız olduğu, aslında başbakan olmak istediği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu Başbakan olmak istiyor

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

AK Parti ve MHP'nin ortak teklifiyle erken seçim süreci dün resmen başladı. Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren erken seçim yasasıyla 24 Haziran'da yapılacak genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için siyasi partilerde hareketlilik başladı. AK Parti ve MHP'nin adayı belli oldu. İyi Parti de adayını açıkladı.

Ancak CHP, HDP ve SP'den henüz bir aday açıklanmadı. Özellikle gözlerin çevrildiği CHP'de kafaların karışık olduğu görülüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz'ın cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklamasının ardından, İstanbul Milletvekili Didem Engin de adaylığını açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu adaylık için henüz bir açıklama yapmazken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun adaylığıyla ilgili bir takım açıklamalarda bulundu.

CHP'li Özkoç, "Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı böyle bir şeye talip olmadığını ta başından beri ifade ediyor. Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanı, Başbakanlığa taliptir, parlamenter sisteme taliptir; demokrasiyle yönetmeye, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmeye taliptir. AKP Genel Başkanı ise ülkeyi, zorunlu ittifaka zorladığı siyasi partilerle birlikte tek başına yönetmeye taliptir. Bu zulmü, bu zalimliği, demokrasi dışı bu anlayışı Cumhuriyet Halk Partisi 24 Haziranda engelleyecektir" dedi.

Yorumlar