Kedi öldürme görüntüsü yayınladı, 500 lira cezayla serbest kaldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğrencisi C.

Google Haberlere Abone ol
Kedi öldürme görüntüsü yayınladı, 500 lira cezayla serbest kaldı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğrencisi C.A.’nın, evine aldığı bir kediyi işkence ederek öldürdüğünü gösteren görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nün ‘facebook’ sayfasına pekçok ihbar gelirken, öğrencinin cezalandırılması istendi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, öğrencinin sömestr tatilini geçirdiği Bartın'da gözaltına alınmasını sağladı. Gözaltına alınan öğrenci Kabahatler Kanunu'na göre 500 TL para cezası yazıldıktan sonra serbest bırakıldı. Öğrencinin öğrenim gördüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü ile Eskişehir Barosu da olayla ilgili inceleme başlattı. ESOGÜ Rektörlüğü, yaptığı açıklamada, “Disiplin Yönetmeliği çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılması konusundaki hassasiyetimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.” dedi.

Türkiye, internete yüklenen bir video ile dehşete düştü. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Edebiyat Bölümü öğrencisi C.A.,’nın bir kediyi işkence ederek öldürdüğünü gösteren görüntüler büyük tepki aldı. Alınan bilgiye göre, Eskişehir’de bir kafedeki kediyi sahiplenen üniversite öğrencisi C.A., evine götürdüğü kediyi işkence ederek öldürdü. Bunu videoya çeken öğrenci, daha sonra da ‘youtube’ sitesi üzerinden paylaştı. Öğrencinin arkadaşları fark etmesi ile sosyal medyada yayılan görüntüler infiale yolaçtı. Öğrencinin kendisine tepki gösterenlere arkadaşlarına 'Yatağıma pisletti' cevabını verdiği öğrenildi.

BARO DA İNCELEME BAŞLATTI

Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu da ‘facebook’ sayfasından bir açıklama yaptı. Avukat Buket Ünlü Hatip imzasıyla yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Özellikle Eskişehir gibi hayvan sevgisinin ve hayvan haklarının tavan yaptığı bir şehirde yaşananlar ne yazık ki hepimizi derinden sarsmıştır. Olay ile ilgili olarak, tarafımıza sürekli olarak yeni bilgiler gelmektedir. Bu nedenle takip halindeyiz. Olayın faili hakkında, hukuki olarak gereken ne ise yapılacaktır. Hiç şüpheniz olmasın ki bizler bu sürecin en yakın takipçisi olacağız.”

ESOGÜ REKTÖRLÜĞÜ: NEFRETLE KINIYORUZ

C.A.’nın eğitim gördüğü ESOGÜ Rektörlüğü de konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Sosyal paylaşım ve çeşitli iletişim sitelerinde yayınlanan, üniversitemiz hazırlık sınıfı öğrencisinin hayvan haklarını ihlal eden ve bizleri derinden üzen video görüntülerini nefretle kınıyoruz. Yapılan fiil ile ilgili olarak, söz konusu öğrenci hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup, fiilin üniversitemiz disiplin yönetmeliği çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırılması konusundaki hassasiyetimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Gençlerimizin insani birtakım değerlere bağlı ve etik kurallar çerçevesinde yetiştirilmeleri konusunda toplumda her kesimin gerekli hassasiyeti ve özeni göstermesi hepimizin ortak arzusudur.” ifadelerine yer verildi.

POLİS HEMEN HAREKETE GEÇTİ

Yaşanan hadisenin sosyal medyada yayınlanması üzerine Eskişehirliler tepki gösterdi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nün ‘facebook’ sayfasına çok sayıda Eskişehirli mesajlar atarak, konuyla ilgili polisin harekete geçmesini istedi. Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü de gerekli çalışmaları yaptıktan sonra söz konusu C.A.’nın, ikamet ettiği Bartın ilinde gözaltına alınmasını sağladı. Öğrencinin sömestr tatili için Bartın’a gittiği öğrenildi. Burada gözaltına alınarak polise ifade veren C.A.‘ya, Kabahatler Kanunu'na göre 500 TL para cezası yazıldığı öğrenildi. Öğrenci, ifadesinden sonra serbest bırakılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İNFİALE YOLAÇAN GÖRÜNTÜLER

Sosyal medyadaki görüntülere göre, Eskişehir’de bir kafede bir kediyi sahiplenen üniversite öğrencisi C.A., daha sonra evine götürdüğü söz konusu kediyi işkence ederek öldürdü. Bunu videoya çeken öğrenci, daha sonra bu görüntüleri ‘youtube’ sitesi üzerinden paylaştı. Öğrencinin arkadaşları fark etmesi ile sosyal medyada yayılan görüntüler infiale yolaçtı. CİHAN

Yorumlar